субота, 13 вересня 2008 12:06

"Гол за 3,5 секунд присвячую сину" - Войнаровський

Одним ударом гравець клубу української першої ліги ФК "Кримтеплиця" (с. Молодіжне) Роман Войнаровський вписав своє ім"я в історію футболу.

28-річному гравцеві знадобилося всього три з половиною секунди, щоб відкрити рахунок в матчі чемпіонату України проти команди "Феникс-Ілічівець" (Калініно).

Роман ударив по воротах суперника з центрального кругу відразу ж після свистка арбітра і м"яч опинився за спиною воротаря калінінців Віталія Капінуса.

"Я помітив, що голкіпер суперника не правильно зайняв позицію, - розповідає "Сьогодні" Роман Войнаровський. - Він вийшов з воріт метрів на сім-вісім. Я швидко оцінив ситуацію і попередив хлопців, що готовий ударити відразу після свистка. Удар вийшов сильним і точним. М"яч опустився, як то кажуть, "за комір" воротаря.

Особливо приємно, що приніс радість цим моментом моїм найвідданішим уболівальникам - дружині Марині і синові Артему. Артему якраз виповнилося напередодні чотири роки і він з мамою прийшов на футбол. Такий йому подарунок від мене!"

Не всі уболівальники ще встигли зайняти свої місця на трибуні, а ті, хто сидів до ладу і не зрозуміли, що відбулося. Адже зазвичай гра починається з розведення м"яча в середині поля - один гравець віддає пас іншому. А тут Войнаровський пробив з першого торкання, як при звичайному штрафному ударі. Гравці "Фенікса" намагалися протестувати, але арбітр без розмірковуваннь показав на центр поля і м"яч в гру повинні були вводити вже вони.

"Суддя ухвалив вірне рішення, тому що таке введення м"яча в гру не протирічить правилам гри, - пояснив ситуацію арбітр ФІФА Василь Мельничук. - Насправді розведення м"яча в центрі відмінили вже років п"ять тому, але всі як і раніше, як ритуал, починають гру з першого пасу на центральній лінії. Отже претензій до забитого м"яча Романа Войнаровського не буде і він повинен претендувати на найшвидший гол в історії. У моїй практиці і близько по хронометражу нічого подібного не було. Унікальний гол!"

ЗАЯВКА В КНИГУ ГІННЕСУ

Гол Романа Войнаровського записаний на відео. Це не тільки дозволить вирахувати час до сотих доль секунди, але і послужить найвагомішим доказом для того, щоб зафіксувати нове досягнення не тільки в Міжнародній федерації футбольної історії і статистики, але і в Книзі рекордів Гіннесу.

"Подавати заявку, щоб зафіксували наш рекорд, будемо обов"язково, - заявили "Сьогодні" в прес-службі ФК "Кримтеплиця". - Адже в історію разом з ім"ям Романа Войнаровського ввійде і назва нашої команди, а також селище Молодіжне. Про швидкі голи в межах від 3 до 4 секунд є декілька згадок. Навіть десь писалося про гол за 2,8 секунд. Але це все на словах, а у нас же є доказ на відео".

До влучного удару Романа Войнаровського найшвидший гол в офіційних іграх професійних команд за даними статистики належав форвардові "Аделаїди Сіті" Даміану Морі. Він уразив ворота "Сідней Юнайтед" 6 грудня 1995 року в матчі чемпіонату Австралії через 3,69 секунд після початку гри. Час Войнаровського - в межах 3,4-3,5 секунди. Погрішність в сотих долях зараз уточнюють експерти.

segodnya
Зараз ви читаєте новину «"Гол за 3,5 секунд присвячую сину" - Войнаровський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути