пʼятниця, 07 серпня 2009 09:45

"Дозволяю гравцям імпровізувати" - Мирон Маркевич

"Дозволяю гравцям імпровізувати" - Мирон Маркевич

Харківський "Металіст" у матчі-відповіді кваліфікації Ліги Європи переміг "Рієку" з рахунком 2:0. Голи забили Папа Гуйє і Денис Олійник. Мирон Богданович з"явився перед журналістами на післяматчеву прес-конференцію під гучні оплески.

- Після першої гри нашим основним завданням було пояснити гравцям, що про перший матч треба забути. Ви бачили результати інших матчів - дивуєшся, що сильніші команди розслабляються і програють. Я радий, що футболісти зрозуміли це. Звичайно, важко грати проти команди, яка обороняється так масовано. Швидкий гол нас трохи розслабив. Видно було, що гравці думають про наступну гру чемпіонату і трохи бережуть себе.

- Картка для Папе - головна проблема?

- Це дуже жорстке покарання, але з суддями ми не сперечаємося.

- Раніше ви так не розігрували кутові. Це була ідея Єрьоменка або ваша вказівка?

- Напевно, це імпровізація, я не забороняю хлопцям імпровізувати. Сьогодні вони на тренуванні спробували такий розіграш. Я радий, що у них вийшло.

- Шелаєв добре зіграв?

- Ви правильно сказали, що особливої протидії не було, але гравці добре попрацювали, хоч і були достатньо помилок в пасах...

- Лисенко вписується в гру команди від матчу до матчу?

- Хотілося б, щоб він швидше прогресував. У нас є надія на те, щоб він забивав в кожній грі - нападаючий повинен забивати в кожній грі. Сьогодні, чесно кажучи, чекав від нього більшого, але він молодий хлопець і рухатиметься вперед, упевнений в цьому.

- Фредес відіграв 30 хвилин, як оцінюєте його дії?

- Процес адаптації продовжується, я бачу, що він зможе прогресувати. Ми чекаємо Джексона, Бордіяна, Слюсаря - тих футболістів, які грали постійно в минулому сезоні. Фредеса ми поступово підтягаємо, а останнє залежить від нього

- Створилося враження, що Девіча переповнювали емоції, звідси і попередження. Ви в таких випадках робите прочухан гравцеві?

- Ні, він просто в касу гроші внесе і все :)

- Джексон коли зможе грати?

- Завтра він почне тренуватися, не хочу заздалегідь говорити, але хотілося б, щоб він зіграв раніше.

- Якого б суперника хотіли бачити наступним? Мабуть, "Дженоа"?

- "Дженоа"? Недавно були там... Подивимося. Ось "Крила" витягнули щасливий квиток, а як вийшло. Зараз всі грають і б"ються, і не знаєш, що краще.

Прес-служба ФК "Металіст"

Зараз ви читаєте новину «"Дозволяю гравцям імпровізувати" - Мирон Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути