понеділок, 31 серпня 2009 12:20

"Чигринський вартий заплачених грошей" - Гвардіола

"Чигринський вартий заплачених грошей" - Гвардіола

У цей понеділок "Барселона" дебютує в чемпіонаті Іспанії в матчі проти хіхонського "Спортінга". Головний тренер Пеп Гвардіола нагадав, що, не дивлячись на титул чемпіона, "команда починає з нуля, і потрібно знову перемагати".

Тренер "Барселони" чудово знає, що це буде складний шлях, "оскільки всі суперники хочуть перемогти команду, якій підкорилося стільки титулів". Але при цьому він вірить у своїх хлопців: "Ми знову спробуємо перемогти".

"Барселона" і "Спортінг" - останні команди, що не зіграли в першому турі чемпіонату. Гвардіола відзначив, що є декілька "кандидатів, здатних на великі звершення". І додав, що "потрібно поважати суперника - будь-яка команда здатна обіграти нас, і якщо таке відбудеться, то з нашої провини".

На стан команди могли вплинути такі чинники, як спека в Монако і стан газону на стадіоні "Луї II". Гвардіола відзначив, що "стан кожного футболіста був ретельно проаналізований, і, на жаль, втома дуже велика". Проте, "ті, хто вийдуть на поле, цілком у змозі бігати".

Гвардіола торкнувся також придбання Дмитра Чигринського і подякував клубу "За зусилля". Тренер пояснив, що "це футболіст-переможець Кубка УЄФА, дуже молодий, вже три або чотири рази брав участь в розіграші Ліги Чемпіонів", більш того, "він грає на позиції, де у "Барселони" не дуже багато гравців". Гвардіола високо оцінив обдумане придбання українця: "Ми давно придивлялися до нього у важливих матчах, і зрозуміли, що це цікавий для нас футболіст".

Гвардіола також узяв на себе повну відповідальність за придбання гравця. "Я знаю, багато хто вважає, що за нього було переплачено багато грошей. Але я впевнений у ньому. Як тільки він почне грати, всі переконаються в тому, що він коштує цих грошей. Я беру на себе повну відповідальність за цей трансфер".

Тренер відзначив, що з приходом Чигринського команда "Практично укомплектована". Скориставшись випадком, він негативно відповів на припущення про придбання Робіньо, яке робилося деякими ЗМІ.

Гвардіола знову скористався випадком, щоб похвалити Лео Мессі: "Він значно кращий. Він на крок попереду останніх. Бути кращим - це нелегка ноша, але він відчуває себе дуже природно. У нього є всі дані, які повинні бути у "номера один".

Що стосується Ібрагімовича, Гвардіолу не турбує, що швед поки не забив - "йому просто не вистачило часу - в тому сенсі, що потрібно зловити ритм гри".

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Чигринський вартий заплачених грошей" - Гвардіола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути