Ексклюзиви
четвер, 30 жовтня 2008 14:52

"Церква Марадони" відсвяткувала "Різдво"

Вчора в "Церкві Марадони" був знаменнитий день. Не тільки тому, що 48-річчя відзначає легендарний футболіст, але ще і тому, що футбольний ідол може очолити збірну Аргентини.

"Ми знову будемо чемпіонами", - співали вчора пізно увечері в Церкві Марадони в Буенос-Айресі, відзначаючи 48-й рік D.d., що означає "DespuesdeDiego", або "Після Дієго".

Близько 300 членів футбольної церкви брали участь в церемонії, де вони використовували специфічні "реліквії": футбольний м"яч з короною з шпильок, чіткі з 34 намистинками - кількість голів, забитих Марадоною за національну збірну.

Як повідомляє sport.segodnya з посиланням на АР, Марадона, який в наступний вівторок буде офіційно призначений головним тренером збірної Аргентини, подзвонив фанам і подякував їм за торжества і пообіцяв, що його діяльність на новому посту буде не менш успішною. "Бог знову буде з нами і подарує нам таку перемогу, як в 1986 році (коли Аргентина виграла чемпіонат світу)", - прозвучали з колонок слова Марадони.

Дієго Марадона дебютував в збірній Аргентини в 1977 році і забив два найкрасивіші голи чемпіонатів світу - у ворота Англії і Бельгії - на шляху до переможного Мундіалю 1986 року. Пізніше він допоміг Аргентині вийти у фінал ЧС-1990 року.

Багато критиків впевнені, що Марадона не буде гарним тренером. Але віруючі "Церкви Марадони" вважають, що цим критикам не вистачає віри в бога аргентинського футболу, або D10s, як називають Марадону. Dios з іспанського означає Бог, 10 - номер на футболці футболіста.

"Церква Марадони" була заснована групою друзів в аргентинському портовому місті Росаріо 10 років тому, а зараз її послідовниками стали більше 120 000 людей по всьому світу. Члени "церкви" святкують 22 червня як свій Великдень, оскільки саме цього дня в 1986 році Марадона забив гол "рукою Бога" у ворота збірної Англії.

Засновник руху Марсело Амез пояснює, що вони не рахують цю організацію реальною церквою. Члени церкви добре обізнані про людські "гріхи" свого кумира: Марадона лікувався від наркоманії і ожиріння, був дискваліфікований за допінг, стріляв в журналістів з пневматичної зброї.

Зараз ви читаєте новину «"Церква Марадони" відсвяткувала "Різдво"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути