четвер, 17 вересня 2009 09:08

"Це був найсильніший склад "Рубіна"" - Газзаєв

"Це був найсильніший склад "Рубіна"" - Газзаєв

Валерій Газзаєв, головний тренер "Динамо", прокоментував дії своїх підопічних на післяматчевій прес-конференції:

- Я вітаю з перемогою нашу команду, яка, на мій погляд, провела блискучий матч. Хлопці зіграли дуже добре, а в другому таймі на тлі першого просто блискуче. В цілому, я задоволений результатом. На жаль, за 90 хвилин ми припустилися однієї помилки і пропустили м"яч зі стандартного положення. В цілому ж, і в першому, і в другому таймах ми грали достатньо організовано і потужно. "Рубін" - дуже гарна команда і не дарма лідирує в своїй національній першості. Але наші гравці продемонстрували дуже високий рівень готовності - функціональної, тактичної та ігрової.

- Багато журналістів виставляють оцінки футболістам. А яку оцінку ви б поставили сьогодні 12-у гравцеві "Динамо"?

- За п"ятибальною шкалою - це, безумовно, п"ятірка. Щонайпотужніша підтримка впродовж всієї гри, навіть коли команда програвала, що було дуже приємно. Це культура - як би не складалася гра, до кінця матчу всі, хто любить "Динамо", повинні переживати й підтримувати команду. Щиро радий подібній підтримці.

- Ваша команда не вперше грає проти "Рубіна". Можна сказати, що сьогодні вам протистояв сильний склад казанців?

- Думаю, це дійсно найсильніший склад "Рубіна". В порівнянні з останнім матчем проти казанців, в якому я ще керував ЦСКА, в команді з"явилося сім-вісім нових виконавців. Абсолютно нова лінія атаки, в захисті додався Сезар Навас. Загалом, команда достатньо рівна і досвідчена.

- Напередодні матчу в пресі з"явилася інформація про те, що в матчі не зможе взяти участь Огнен Вукоєвич. У зв"язку з цим у нас не віднімуть перемогу?

- Коли я прочитав цю інформацію, сам перелякався. Підняв всіх на вуха, зокрема міжнародний відділ, але, як виявилось, це банальна помилка. Вукоєвич абсолютно "чистий", і, мабуть, кореспондент, який писав про це, щось наплутав.

- Олег Гусєв - це ваш "джокер" в сьогоднішньому матчі? Футболіст вийшов на поле і фактично сам обіграв "Рубін".

- Необхідно було вносити корективи до гри. Якщо вам так хочеться, вважайте його нашим "джокером" (посміхається).

- Вчора програв ЦСКА, сьогодні - "Рубін", всі клуби вилетіли з Ліги Європи. Чи можна це назвати провалом російського футболу?

- Мені навіть якось незручно відповідати на це питання. Я - професійний тренер, і на даний момент я переживаю за київське "Динамо", і всі думки зайняті лише цим клубом. Звичайно, неприємно, що ЦСКА програв, а в сьогоднішньому матчі як я міг вболівати за "Рубін"? (сміх у залі)

- Як ви оціните гру Євгена Хачеріді в сьогоднішньому матчі?

- Дуже добре. Сьогодні він грав проти сильного нападаючого, і, як на мене, в парі з Алмейдою вони скули дії Бухарова, який на даний момент є одним з найкращих нападаючих російської першості. На мою думку, як для першої гри очевидний прогрес Хачеріді, і кожна гра, особливо на такому рівні, дає йому можливість рости.

- Другий тайм команда провела набагато сильніше, ніж першу половину матчу. Про що була розмова в перерві?

- Я можу сказати, що і в першому таймі ми грали добре. Просто на тлі могутнього, ураганного другою тайму перша половина дійсно блідне. У першому таймі було багато браку, пропустили необов"язкову контратаку, тому психологічний стан був трохи пригніченим.

Дуже багато гравців дебютували сьогодні в Лізі чемпіонів - Хачеріді, Ярмоленко, бразильці Алмейда і Маграо. Природно, було присутнє передстартове хвилювання, проте, перший тайм вийшов дуже хорошим. За винятком епізоду з голом у суперника фактично не було більше моментів. У першому таймі у нас був повільний перехід з оборони в атаку, поволі розігрували м"яч, що дозволяло супернику дуже організовано оборонятися. У другій же половині матчу рух м"яча став набагато швидшим, почали виграватися єдиноборства, щільніше почали грати з опонентами, і фактично до закінчення гри ми володіли ініціативою. Відзначу також, що і Гіоане, і Гусєв дуже добре ввійшли у гру, додали потужності й швидкості нашим атакам.

- Чим була обумовлена заміна Нінковича на Гіоане?

- Цієї заміни потребувала гра.

- Чому в другому таймі Ви почали проводити заміни лише після закінчення певного часу?

- У перерві я вніс корективи, і хотів подивитися на них у грі. Також хотілося подивитися, які зміни будуть у "Рубіна". А вихід на поле Гіоане і Гусєва планувався заздалегідь.

- Були чутки про те, що у Гусєва мікротравма. Виходить, з Олегом все гаразд?

- Річ у тому, що після приїзду з національної збірної у нього дійсно були проблеми зі здоров"ям - давала про себе знати спина, а також м"язове стомлення. В зв"язку з цим він також не їздив до Харкова на матч Кубка України. Дали йому можливість відпочити і відновитися належним чином. І зараз, слава Богу, з ним все гаразд.

ФК "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"Це був найсильніший склад "Рубіна"" - Газзаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути