Ексклюзиви
четвер, 15 жовтня 2009 12:33

"Багато англійців зраділи нашим успіхам" - Шевченко

"Багато англійців зраділи нашим успіхам" - Шевченко

Автор першого гола у ворота Андорри Андрій Шевченко прокоментував ситуацію перед майбутніми стиковими матчами за вихід на Чемпіонат світу.

Ми дуже раді, що завершили груповий турнір на позитивній ноті, - підкреслив після матчу Шевченко. - Можна говорити, що ми грали проти не найсильнішого суперника, але це була ключова гра кваліфікації, яка повинна була довести, що ми не даремно витратили стільки сил протягом попередніх півтора років. Завдання виходу в плей-офф треба було вирішувати тут і зараз. Особисто я вважаю, що ми грали добре, і заслужено забили так багато м"ячів. Хочу привітати всіх українських уболівальників з тим, що наша команда посіла друге місце в такій складній групі і продовжує боротьбу за путівку на Чемпіонат світу.

З ким би вам хотілося зустрітися в стикових матчах?

Я вам точно скажу, з ким би мені не хотілося грати. Мова про збірну Росії. Я дуже хочу, щоб обидві наші збірні потрапили в ПАР - ось там і зіграємо.

Ваше ставлення до специфічної форми жеребкування?

Про нові правила розсіву дізнався зовсім недавно. Наскільки я знаю, така формула застосовується вперше. Що ж, тим цікавіше буде спостерігати за процесом жеребкування.

Чи доводилося вам раніше діставатися на тренування на вертольоті?

Так, доводилося, тому летів спокійно. У Мюнхені я проходив важливу терапію, без неї мені було б важче показати свої найкращі якості на полі. Заради цього доводиться жертвувати часом, літати туди-сюди, але це необхідно, щоб залишатися в строю.

Андрій, як оціните мікроклімат в команді?

У нас завжди був дуже дружній колектив, і будь-який новачок, потрапляючи сюди, отримував задоволення від спілкування. Ми всі однодумці - в іншому випадку ні за що б не вийшли з такої складної групи. Після матчу з Білорусією нас піддали пристойній критиці. Частина її була справедливою, але не завжди конструктивною. Хочеться вірити, що тепер ми заслужили велику підтримку.

Як збираєтеся відзначати переможне закінчення відбіркового циклу?

Нас із вами чекає довгий переліт з Барселони до Борисполя. Ось в літаку і побачимо.

Назвіть хоча б двох гравців збірної Англії, які раді успіхам збірної України.

Не думаю, що це правильно. Кожен думає про свою команду. Але я впевнений, що багато англійців зраділо нашим успіхам. А ось прізвища називати не буду.

Україна вчетверте буде брати участь у стикових матчах. Три попередні спроби закінчилися невдачами. Що потрібно зробити, щоб не повторити помилок минулого?

Перемагати!

"Спорт-Экспресс в Украине"

Зараз ви читаєте новину «"Багато англійців зраділи нашим успіхам" - Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути