вівторок, 01 червня 2010 07:16

"Азовмаш" усьоме став чемпіоном України

"Азовмаш" усьоме став чемпіоном України

Маріупольський "Азовмаш" відстояв звання найсильнішого клубу України, перегравши у фінальній серії переможця регулярного чемпіонату "Будівельник". У Києві в п'ятому вирішальному матчі азовці вирвали перемогу - 77:70 і всьоме стали найкращою командою України.

До речі, маріупольці за цим показником обійшли "Будівельник", який перші шість років безроздільно царював в незалежних баскетбольних чемпіонатах України.

Команди дуже рівно пройшли першу половину гри і до великої перерви господарі вигравали лише 3 очки. Але потім Станіслав Балашов і Михайло Анісімов довели перевагу "Будівельника" у цьому матчі до максимальних +10. Відповідь "Азовмаша" прийшла, звідки не чекали.

Максим Івшин сімома балами поспіль знову підрівняв шанси команд. А на початку завершальної десятихвилинки Рамел Каррі зрівняв рахунок - 53:53. Рівно у середині останньої чверті Олександр Скутельник точним триочковим влучанням вивів гостей вперед - 60:58. І з цього моменту почалося сходження "Азовмаша". Хасан Різвіч п'ятьма очками поспіль приніс маріупольцям солідну перевагу - 67:60.

Останні дві хвилини проходили чисто в заокеанському стилі - фоли і "трійки". У цій перестрілці "Будівельник" підбирався до суперника максимум на 4 очки. Але, "Азовмаш" свого вже не упустив. Штрафний Скутельника на останніх секундах встановив остаточний рахунок - 77:70 на користь "Азовмаша".

У переможців найкращим був Рамел Каррі, на рахунку якого 17 очок і по 7 підбирань і передач. Стільки ж балів і в активі Хасана Різвіча. Найкращим у "Будівельника" став екс-маріуполець Халід Ель-Амін - 24 пункти.

Суперліга.

Плей-офф

Фінал

Будівельник - Азовмаш - 70:77 (20:19, 16:14, 17:18, 17:26)

Рахунок у серії: 2-3

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «"Азовмаш" усьоме став чемпіоном України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути