Ексклюзиви
понеділок, 23 серпня 2010 15:57

"Арбітр має право змінювати рішення" - Колліна

"Арбітр має право змінювати рішення" - Колліна
Сьогодні, 23 серпня, гостем "Футбольного прес-клубу" став куратор системи арбітражу в українському футболі П"єрлуїджі Колліна. Харизматичний італієць прийшов на захід разом з перекладачем. "Добрий день" - привітався українською до присутніх журналістів. Колліна вже два місяці працює в Україні.

"Система українського суддівства має відповідати вимогам УЄФА та ФІФА, - зазначив П"єрлуїджі. - Тепер арбітрами, асистентами та інспекторами займається один комітет, а не два, як це було раніше. Суддів не будуть переводити з ліги в лігу за дві помилки. Наша ціль – не карати, а покращити арбітра."

"За перші чотири тижні своєї роботи в Україні я переглянув всі зіграні у Прем"єр-лізі матчі. Їх було 32. Коли я познайомився з арбітрами, то почав відвідувати стадіони. Наживо я подивився сім матчів. Ми провели ряд індивідуальних зустрічей із суддями. Було б дуже добре, якби всі вони жили в одному місці. Ми б тоді збиралися кожного понеділка чи вівторка і обговорювали зіграний тур, а також всі разом тренувалися. Але це не можливо, адже арбітри живуть у різних куточках України. Тому ми будемо іти до них додому. Інтернет це дозволяє."

"Арбітр має право змінювати рішення поки гра не відновилась. Двічі за моєї присутні судді відміняли свої рішення. Напевне, мені варто перестати ходити на матчі (сміється). У поєдинках "Дніпро" - "Металіст" (Сергій Даньковський) та "Динамо" - "Дніпро" (Віктор Швецов) асистенти допомогли арбітрам розібратися в епізодах і прийняти правильні рішення. Мені дуже приємно, що Швецов, який працював на матчі "Динамо" - "Дніпро" не втратив контроль над ситуацією."

"Всіх арбітрів на матчі призначаю я. Я це роблю не на пляжі і не з келихом вина. Я не беру до уваги такі фактори як фартовість чи не фартовість арбітра для команди. Свого часу, я був не фартовим для Німеччини. Коли Олівер Кан бачив мене, то хапався за голову і кричав "О, ні.". Так що, мене мали не призначати на матч? Також ми не будемо ставити на одну гру батьків (інспекторів) та дітей (суддів), щоб не виникало ніяких конфліктних ситуацій."

"Ми будемо омолоджувати штат арбітрів. Зараз середній вік суддів – 38 років. Будемо звертати увагу на першу та другу ліги. Зараз ними займається мій помічник Лучіано Лучі."

"У мене склалося позитивне враження про українських вболівальників. Дуже сподобалось, коли фанати "Севастополя" та донецького "Металурга" підтримували свої команди, коли ті програвали з розгромними рахунками. Сподіваюсь, те що я сталося у Дніпропетровську – це окремий випадок. Мова йде не тільки про асистента, якому розбили голову до крові, але й про безпеку вболівальників на трибунах. Не припустимо, щоб у секторах, де сидять діти літали файєри та димові шашки."

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Арбітр має право змінювати рішення" - Колліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути