неділя, 15 березня 2009 11:41

"Якщо ЦСКА заб"є на виїзді гол, "Шахтарю" буде важко відігратися" - Гінер

"Якщо ЦСКА заб"є на виїзді гол, "Шахтарю" буде важко відігратися" - Гінер

Президент ЦСКА Євген Гінер висловив свою думку про перший матч з "Шахтарем", спрогнозував, як розвиватиметься у відповідь зустріч і оцінив гру молодого Щеннікова на старті сезону.

- У чемпіонат Росії ЦСКА вступає після непростої битви в Кубку УЄФА. "Шахтар" чинив армійцям опір сильніше, ніж "Астон Вілла", згодні?

- "Шахтар" - дуже хороша команда. У її складі грає багато футболістів, що уміють тримати м"яч і що створюють гострі моменти. Не сказав би, що ці моменти в першій грі були гольовими. Але ми теж не потішили публіку великою кількістю гострих атак біля воріт суперника.

- Рахунок 1:0 вважаєте нормальним по такій грі?

- Удома взагалі добре вигравати з сухим рахунком. Якщо заб"ємо на виїзді один гол, "Шахтареві" треба буде забивати вже три. А це важко.

- Якого футболу чекаєте в матчі-відповіді?

- Думаю, уболівальників чекає приблизно такий же футбол, як і в Москві. Наша команда не звикла "сушити" гру і діяти по результату. ЦСКА прагне грати в красивий футбол, який подобається уболівальникам. Думаю, у цей всім сподобається.

- Цього року не відбувся традиційний Кубок Першого Каналу. Багато хто жартує, що російські і українські клуби все одно вирішили організувати свої міжусобиці замість нього - в Кубку УЄФА.

- Не можу сказати, що між ЦСКА і "Шахтарем" є якесь протистояння. Ринат Леонідович Ахметов - мій близький друг. Так вже вийшло, що доля звела нас в цьому турнірі. Але футбол - це гра, не більш того.

- Краще б з "Шахтарем" було зіграти у фіналі Кубка УЄФА?

- Для мене приємно було б зустрітися там з "Зенітом". Але спершу нам самим треба пробитися у фінал цього турніру.

- І ЦСКА, і "Шахтар" об"єднує любов до бразильців. Але зараз "Шахтар" - більш бразильська команда.

- Неправильно так говорити. Навіщо ці акценти? Сьогодні в принципі футбол інтернаціональний. Не будуть ж шахтарів піднімати з шахт, щоб ті грали у футбол. Ринат Ахметов зумів разом з Мірчою Луческу зробити хороший колектив. У "Шахтаря" прекрасна і організована команда, і я не став би робити акцент на національностях. Бразильці сьогодні грають у всіх країнах світу. Це законодавці футболу, п"ятиразові чемпіони світу.

- Поговоримо про вашого бразильця. Ви задоволені початком роботи Зіко на посту головного тренера ЦСКА?

- Не можна бути задоволеним початком або серединою роботи. Результат - це кінцевий доданок всієї праці. Сподіваюся, що великий у минулому футболіст Зіко, якого неспроста прозвали "білим Пеле", так же яскраво проявить себе і на тренерському терені.

- Чи стала для вас одкровенням гра молодого Щеннікова на старті сезону?

- Чому ж? Я завжди ходжу на матчі нашої молодіжної команди і знаю, хто у нас росте. Тому одкровень для мене ніяких не немає.

- І ви чекали від нього такої зрілої гри за першу команду?

- Не поспішав із словом "зріла". Жора ще молодий хлопець. Йому ще треба доводити і доводити свій рівень. Але я можу визнати, що ми вже виростили в колективі дуже хорошого гравця.

- У матчі з "Шахтером" ЦСКА дуже не вистачатиме Жиркова.

- Нічого страшного. У нас є Джанер. Може, тренер подивиться ще кого-небудь. Для цього й існує лавка. Гравці не можуть весь сезон проходити без травм або дискваліфікацій.

- Тобто ви залишаєтеся оптимістом напередодні матчу-відповіді?

- Я завжди оптиміст (посміхається).

championat.ru

Зараз ви читаєте новину «"Якщо ЦСКА заб"є на виїзді гол, "Шахтарю" буде важко відігратися" - Гінер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути