Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2009 16:45

"Я сам легіонер в Україні" - Кирильчик

"Я сам легіонер в Україні" - Кирильчик

Кінцівка матчу в Львові, де місцеві "Карпати" приймали маріупольський "Іллічівець", ознаменувалася конфліктною ситуацією, що виникла вже в компенсований арбітром зустрічі одеситом Віктором Швецовим час. Гравець господарів поля Самсон Годвін грубо зіграв проти Адріана Пуканича, за що і був нагороджений "гірчичником". Але нігерійський легіонер не тільки не вибачився перед суперником, але і почав ображати як самого Пуканича, так і його партнерів по команді.

Після невеликої "потасовки" Годвін, отримавши другу жовту, відправився відпочивати. У складі "Іллічівця" попереджений був легіонер команди Павло Кирильчик. Якого після інтерв"ю Годвіна почали звинувачувати в расизмі.

Втім, дамо слово самому Павлу Кирильчику.

- Я рік відіграв у складі "Карпат". Коли приїхали на стадіон і вийшли на розминку, уболівальники почали скандувати моє прізвище, не буду приховувати, було приємно чути.

Коли Годвін в кінці гри грубо зіграв проти Адріана Пуканича, я на правах колишнього гравця "Карпат" підбіг до нього і сказав: "Сем (так Павло Кирильчик називає Самсона Годвіна), заспокойся?". Годвін розвернувся і плюнув в мене, а також послав на три букви. Я відповів йому тими ж словами. Поряд з нами знаходився арбітр матчу, який все чудово бачив і чув. Він показав нам по жовтій картці, яка для гравця "Карпат" стала другою в матчі.

Я був уражений ставленням Годвіна. Ми з Семом грали разом, у нас були нормальні стосунки. Ще більше я здивувався після звинувачень Годвіна, що я його якось образив. Всі хто мене знають, в курсі, що я просто не міг такого вимовити. А тут мене звинувачують в расизмі?! У мене багато друзів-футболістів з іншим кольором шкіри, той же Батіста з "Карпат", але ніхто ніколи не чув від мене того, що на мене наговорюють зараз. Адже я сам легіонер в українському чемпіонаті, граю тут вже 6 років.

Може, Годвін був засмучений тим, що його команда не змогла перемогти в домашній зустрічі, а він був вилучений з поля - я не знаю. І те, що після закінчення гри він вибіг на поле з бажанням побитися - я не розумію. До речі, після гри на полі опинилися і люди з диктофонами і відеокамерами - вони ж чули, що навіть під час цього розбирання я не ображав ні Годвіна, ні кого-небудь з гравців "Карпат". Мені дуже неприємно, що мене, по суті, за вуха притягали до цієї ситуації і додатково її роздули.

За матеріалами ФК "Іллічівець"

Зараз ви читаєте новину «"Я сам легіонер в Україні" - Кирильчик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути