понеділок, 04 лютого 2008 19:34

"Я один з трьох супертяжів, які пішли, знаходячись на вершині, і для мене це дуже важливо"

"Я один з трьох супертяжів, які пішли, знаходячись на вершині, і для мене це дуже важливо"
Колишній абсолютний чемпіон світу в суперважкій вазі британець Леннокс Льюіс прокоментував можливість свого повернення на професійний ринг: "Так, я справді думав про це. Правду кажучи, я робив це кожного разу, коли бачив бої супертяжів, але тут таки сам себе відговорював від цього. Але я питав себе - чи дійсно мені потрібно це? Я завершив все, що залишалося незавершеним, добився всього, чого хотів, так що мені не потрібно це. Деякі люди кажуть, що мені слід вийти на ринг проти Кличка, але навіщо? Я вже переміг його і завжди знайдеться хтось, з ким можна побитися, але я вже зробив собі ім"я, репутацію, навіщо ж мені всім ризикувати? Я один з трьох супертяжів, які пішли, знаходячись на вершині (двоє інших - Джин Танні і Роккі Марчіано), і для мене це дуже важливо. Це історія".

Льюіс розповів, що іноді бажання повернутися було таке велике, що йому доводилося припиняти регулярні тренування в спортзалі: "Кожного разу, коли я тренувався, мені здавалося, що я готуюся до бою, так що мені довелося зупинитися  і викинути це з голови. Мені довелося зрозуміти, що я можу бути просто у формі, але не для того, щоб битися. Я, нарешті, зрозумів, що мені не обов"язково тренуватися, як боксеру. Я можу грати в теніс, можу навчитися грати в гольф та інші види спорту, просто щоб не втрачати форму".

Крім того, Льюіс намагається не повторити долю Майка Тайсона і Джо Луіса, які заробили за кар"єру величезні гроші, але не змогли зберегти статок: "Можу тільки поспівчувати Тайсону. Я маю на увазі, коли дивишся на його життя, тобі не хочеться, щоб і твоє склалося так само, ніколи. Але багато в чому він сам винен. Звичайно, на нього чинили поганий вплив, і деякі використовували його, але потрібно вміти самому приймати рішення. Ти сам вирішуєш, що правильно, а що ні, і несеш за це відповідальність. Він попався на стару спокусу, зрозумів, що за гроші може купити все - машини і дівчат, і почав розкидатися грошима. У мене ж інший підхід. У мене були ті ж спокуси, що і у Тайсона, але різниця в нашому вихованні, в тому, що у мене була мати і я боявся розчарувати її. Я навіть в школі намагався не отримувати поганих оцінок, щоб не робити їй прикрість".

Fightnews.ru
Зараз ви читаєте новину «"Я один з трьох супертяжів, які пішли, знаходячись на вершині, і для мене це дуже важливо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути