Ексклюзиви
пʼятниця, 29 березня 2013 01:16

Пропозицію Януковича щодо проведення Олімпіади-2022 проігнорували

Пропозицію Януковича щодо проведення Олімпіади-2022 проігнорували
Фото: podrobnosti.ua
27 березня прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо і його польський колега Доналд Туск домовилися у словацькому Попраді, що їхні країни спільно претендуватимуть на проведення зимових Олімпійських ігор-2022.

Під час ділової зустрічі польського і словацького прем'єрів не пролунало ані згадки про те, що до спільної заявки могла б долучитися також Україна.

Деякі спортивні оглядачі сприйняли це як небажання партнерів відповідати на слова Януковича щодо можливого об'єднання з поляками і словаками, які пролунали під час нещодавнього телемарафону "Діалог з країною".

Так, Янукович повідомив, що обговорював питання спільної заявки на зустрічі з президентами Польщі та Словаччини, що відбулася 21 лютого.

Янукович вже хоче провести в Україні наступний єврочемпіонат з футболу й Олімпіаду

"Вони є нашими конкурентами, але я їм сказав, що ми боротимемося, адже ми всі три прикарпатські країни, і, можливо, ми навіть разом об'єднаємося, щоб не все програти, - сказав Янукович.

Якщо Польща із Словаччиною виграють конкурс, то ігри відбуватимуться по обидва боки Високих Татр.

Офіційним заявником з польського боку буде Краків, зі словацького, імовірно, гірськолижний курорт Ясна.

Янукович має раціональний підхід щодо проведення Олімпіади - експерт

Невідомо також, скільки коштуватиме зимова Олімпіада. Як засвідчила попрадська прес-конференція польського і словацького прем'єрів, обидва учасники зустрічі орієнтуються, виходячи з досвіду інших країн, на один мільярд доларів.

Нагадаємо, зимова Олімпіада відбудеться у 2022 році, а розгляд заявок від країн, які хочуть провести цей захід, відбудеться в 2014 році.

У вересні уряд затвердив попереднє техніко-економічне обґрунтування нацпроекту Національного проекту "Олімпійська надія – 2022", подане Держагентством з інвестицій та управління національними проектами.

Зараз ви читаєте новину «Пропозицію Януковича щодо проведення Олімпіади-2022 проігнорували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути