Ексклюзиви
понеділок, 26 лютого 2018 13:55

"При мінус 27 легше було відпочивати" - тренер збірної України з біатлону пояснив провал на Олімпіаді

"При мінус 27 легше було відпочивати" - тренер збірної України з біатлону пояснив провал на Олімпіаді
На Олімпіаду-2018 Олена Підгрушна їхала як запасна, але не пробігла жодної гонки. Фото: reuters.com

Головний тренер жіночої збірної України з біатлону Урош Велепец прокоментував провал українок на Олімпіаді-2018. Зокрема, зробив акцент на помилковому рішенні щодо зборів спортсменок.

Про це Велепец розповів у інтерв'ю xsport.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не команда, а просто ж...." - українська біатлоністка жорстко пройшлася по тренерах збірної

"Напевно, вже всі знають, що команда перехворіла перед Олімпіадою. Тільки в Пхенчхані дівчата приступили до тренувань. Ми пропустили дуже важливий цикл підготовки. Коли треба було тренуватися - ми хворіли, а коли треба було відпочивати, ми почали тренуватися. Просто не вистачило часу всіх дівчат підвести до піку форми.

Ви бачили, як Юля Джима і Іра Варвинець під кінець Олімпіади в естафетах показували нормальну швидкість. Щодо Валі та Віти Семеренко - це питання до Григорія Шамрая, тому що я методику для них готував тільки до укочування, а далі вони працювали з ним.

Настя Меркушина показала свій звичайний рівень на Олімпіаді, ходом ще не додала, але там, насамперед, підвела стрільба. Що стосується Олени Підгрушної, вона спочатку їхала як запасна, а після 12 днів тренувань у Пхенчхані, показала, що ще не витримує ходом на дистанції, тому ми її не поставили на естафету", - сказав Велепец.

"Під час збору в Казахстані дівчата перебували у хворобливому стані. А при мінус 27 градусів легше було відпочивати, ніж якби там була гарна погода і тебе тягнуло на тренування. Чехи були теж у Казахстані і на Олімпіаді взяли медалі. Тому я не вважаю, що ці збори були помилкою. Просто не пощастило з температурами", - додав тренер української збірної.

На Олімпіаді-2018 українські біатлоністки не виграли жодної медалі. Єдина нагорода України - "золото" фристайліста Олександра Абраменка.

У медальному заліку збірна України посіла 21-е місце. Переможцем заліку стала команда Норвегії.

Зараз ви читаєте новину «"При мінус 27 легше було відпочивати" - тренер збірної України з біатлону пояснив провал на Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути