четвер, 26 січня 2023 16:43

Президент УАФ Павелко вперше прокоментував справу "заводу УАФ" і розповів про платіж на ім'я Колліні

Президент УАФ Павелко вперше прокоментував справу "заводу УАФ" і розповів про платіж на ім'я Колліні
Президент УАФ Павелко вперше прокоментував справу "заводу УАФ" і розповів про платіж на ім'я Колліні. Фото: УАФ

Кримінальне провадження за фактом будівництва заводу УАФ з виготовлення штучної трави для футбольних майданчиків не містить жодних доказів вини у нібито розтраті коштів. На сам завод не було витрачено жодної бюджетної гривні, а в процесі його будівництва не було переплат, ані арабському офшору, ані будь-якому іншому. Натомість мав місце борговий платіж італійському рефері П'єрлуїджі Колліні. Про це президент УАФ Андрій Павелко розповів під час зустрічі зі спортивними журналістами.

За його словами, ідея будівництва заводу із виготовлення штучної футбольної трави в Україні виникла через плани розбудови дитячої спортивної інфраструктури. І провідний німецький виробник штучного футбольного покриття "Політан" її підтримав, за умови, що завод УАФ матиме їх ліцензію, а відповідно буде побудований згідно зі всіма вимогами якості та стандартами.

"У "Політана" схожа історія була в Єгипті (там теж будували власний завод, - ред) і цим займався Роб Вінекер. Ось лист від нього з печаткою "Політана". Нам була запропонована компанія в Еміратах, що належить Робу Вінекеру, представнику компанії "Політан", який каже, якщо ви закупите всі необхідні компоненти, і ми будемо за цим стояти, то ви отримаєте ліцензію "Політан" на території України.

Наступний лист - це засвідчення якості нашого виробництва і надання підтвердження своїми сертифікатами", - розповів Павелко, демонструючи документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У скандалі із Шуфричем і Суркісом в олімпійському комітеті поставили крапку

Він акцентував, що звинувачення УАФ в переплаті коштів на адресу еміратської компанії безпідставні.

"Так от, відповідь у тому, що був контракт з П'єрлуїджі Колліні (який зараз очолює комітет рефері ФІФА), який тут працював, і за мировою згодою ми припинили з ним співпрацю.

Так от, саме та сума, яка завжди журналістами була висвітлена як нібито "переплата" або як нібито "Павелко через офшор вивів собі якісь гроші" - це оплата Колліні", - сказав Павелко.

"Сума за мировою угодою була виплачена Калліні саме з компанії (еміратської, - ред)"СДТ", вона перерахувала кошти на "Софтекс" і "Софтекс" - на персональний рахунок Колліні. Персональний! Я не розповідав про це раніше, бо умови контракту не можна було розповсюджувати", - уточнив керівник УАФ.

Керівництву УАФ наприкінці минулого року були врученні повідомлення про підозру за нібито переплату коштів на будівництві заводу з виготовлення штучного футбольного покриття.

Адвокати УАФ тоді підозри слідства спростували і нагадали, що у справі трав'яного заводу три роки розбиралися НАБУ та САП, які в підсумку прийшли до висновку про відсутність вини керівників УАФ.

Зараз ви читаєте новину «Президент УАФ Павелко вперше прокоментував справу "заводу УАФ" і розповів про платіж на ім'я Колліні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути