Ексклюзиви
вівторок, 10 липня 2007 11:11

Президент "Ювентуса" розповів про трансферну політику та завдання клубу

Президент "Ювентуса" Джованні Коболлі Джільї, 61 рік, розповів про трансферну політику клубу, майбутнє Дель П"єро і Недведа, бажанні реконструювати стадіон Делле Альпі і плани на новий сезон.

- Нинішнє літо набагато краще торішнього, чи не так?

- Я хотів би ніколи не згадувати те літо. Дванадцять місяців тому ми знаходилися в серії C, чекали штрафних санкцій, які повинен був накласти спортивний трибунал на вимогу Палацці. Проте життя змінилося. Змінився і я. Сьогодні прекрасна погода і світить сонце.

- Отже, "Ювентус" повернувся в серію А. Які завдання будуть поставлені перед командою?

- Одне завдання не ставиться під сумнів – негайне повернення в Лігу чемпіонів. Мені сподобалося також недавнє інтерв"ю Буффона, в якому він пообіцяв важке життя всім суперникам. Команда може конкурувати на найвищому рівні. Ми йтимемо від матчу до матчу, в кожній грі ставлячи єдине завдання – перемогти.

- Зокрема в поєдинках з "Інтером"?

- Перш за все, з ними. Для нас буде дуже важливо виграти у "Інтера". У літніх турнірах в серпні у нас буде можливість потренуватися, щоб досягти цього в двох матчах чемпіонату.

- Погодилися б сісти поряд з Моратті в почесній ложі, як це роблять президенти іспанських клубів?

- У мене немає проблем у спілкуванням з Моратті, адже він ввічлива людина. Але не в день гри... Цього дня бушуватимуть неабиякі пристрасті, отже, краще хай кожен займе своє місце на трибуні. Ми дорослі люди, але переживання будуть серйозними.

- Що ви думаєте про Моратті?

- Це людина, яка багато що зробила для "Інтера", можливо, навіть дуже багато. Як і я, він хороший батько сім"ї. Проте він вболіває за "Інтер", що є недоліком в наших очах.

- Минулого року ви уклали з ним декілька трансферних операцій. А цього року?

- Цього року операцій не буде. Їх не буде, щонайменше, до тих пір, поки ми не виграємо скудетто...

- Як довго може продовжитися очікування скудетто?

- Подивимося, хоча повинен сказати, що я задоволений роботою по зміцненню складу команди. Хочу відзначити плідну роботу виконавчого директора Блана і спортивного директора Секко. Вони були головними дійовими особами міжсезоння.

- Що було важливіше, продовжити контракти з провідними гравцями або купити нових гравців?

- Ці два процеси були взаємозв"язані. Невдача в одному напрямі означала фіаско на іншому фронті. Серед гравців, з якими продовжені угоди, багато хто забуває Дель П"єро – нашого лідера.

- Проте його новий контракт поки не підписаний.

- Зовсім скоро він зустрінеться з Бланом і Секко, які про все домовляться з Дель П"єро.

- Скільки він зможе грати на високому рівні?

- Гадаю, довго. Одного разу я сказав, що бачу Дель П"єро в кріслі президента клубу. Проте я більше не повторюватимуть цього. Хай він грає стільки, скільки вважає потрібним. І крапка.

- Яке з придбань цього літа вважаєте найважливішими?

- Це – Буффон. Отримавши його позитивну відповідь, ми стали працювати набагато спокійніше.

- Як вам вдалося переконати його?

- Я не був присутній на зустрічі, яку провели Блан і співробітники комерційний-спортивного відділу. Буффону була представлена стратегія клубу в області маркетингу, а також напрям розвитку і позиціонування бренду "Юве". Їх серйозні ідеї справили на нього враження. Нам також допоміг успіх "Мілана" в Лізі чемпіонів, завдяки якому Джіджі усвідомив важливість згуртованості команди в досягненні загальної мети.

- Питання з продовженням контрактів Дель П"єро, Буффона і Трезеге вирішені. На черзі Недвед і Каморанезі.

- Ми ведемо переговори. Завдання Секко переконати їх в тому, що новий "Юве" є шансом і для цих футболістів.

- У випадку з Каморанезі мова йде про банальне підвищенні зарплати. Ситуація з Недведом заплутаніша, адже агент чеха заявив, що "Павела недостатньо цінують".

- Агент Недведа умілий парламентер. Після пережитого нами в минулому сезоні, я можу сказати, що в клубі немає людини, яка б не любила і не цінувала Недведа. У Павела велике серце. Це стовідсотковий ювентіно. Він залишиться з нами.

- В суботу клуб придбав Андраде. Кого ще плануєте купити?

- З покупкою Андраде ми завершили роботу на трансферному ринку. Для нових покупок буде необхідно когось продати. Проте у нас і без цього конкурентоздатна команда.

- Створюється враження, що на гроші, витрачені на Альмірона і Тіагу, – двох гравців зі схожими характеристиками, можна було купити одного по-справжньому зоряного гравця, наприклад, Лемпарда або Фабрегаса.

- Разом з тренером ми ухвалили рішення не шукати суперзірок. Ми хотіли створити сильну команду, усвідомлюючи при цьому, що суперзірки вже виступають у складі "Юве". Ми узяли хороших майстрів, які підходять під ігрову концепцію Раньєрі. У такому важкому чемпіонаті, як італійський, краще мати декілька альтернативних варіантів, ніж робити ставку на одного зоряного гравця. Не треба забувати про травми. Повторюся: ми створили конкурентоздатну команду.

- Ви думаєте, що уболівальники задоволені так само, як і ви самі?

- Ми отримаємо уявлення про це в наступну суботу, коли в Пінцоло відбудеться презентація команди. Проте я упевнений, що уболівальники будуть задоволені. Принаймні, до першого негативного результату. У той же час в уболівальників хороша пам"ять і вони не повинні забувати, що відбувалося з клубом в ці дні рік тому.

- Скоро почнеться продаж сезонних абонементів. Які результати ви чекаєте?

- Уболівальники вірять в нас. Очевидно, що місткість "Олімпіко" невелика. Тому ми хочемо мати новий стадіон.

- Які кроки робляться в цьому напрямі?

- Новий стадіон – це головне завдання, що стоїть перед Бланом. Ми дуже хочемо реконструювати "Делле Альпі". У липні-серпні ми обговоримо всі можливі варіанти з муніципалітетом, урядовими і спортивними органами. Сподіваюся, в ході консультацій нам вдасться знайти прийнятніший варіант, ніж той, що пропонувався для заявки на проведення Євро-2012. Ми хочемо створити розважальний і торговий комплекс, який функціонував би впродовж всього тижня, а не тільки в день матчу.

- Яке рішення стало найважчим за рік діяльності нової ради директорів?

- Відмова про подання апеляції до цивільного суду.

- А як же рішення про призначення Раньєрі?

- Навіть не порівнюйте.

- Деякі уболівальники вважають, що "Ювентусу" не вистачає руки генерального менеджера.

- Блан – генеральний менеджер "Ювентуса".

- Тобто Блана можна назвати "новим Моджі"?

- Блан – генеральний, але єдиний головний менеджер клубу. У нього є досвід, необхідний для зміцнення міжнародного статусу клубу. Маючи досвід і вивчивши італійський, він вже відчуває себе у футбольному світі, як риба у воді. У нього є відмінні навики ведення переговорів, як у гравця в покер.

- Що скажете з приводу висловів Тудора, що заявив, що команда професійна, але позбавлена серця?

- Придбаний за минулий рік досвід підказує мені, що у "Юве" є велике серце.

- Можливо, задушевності не було до вашого приходу в клуб.

- Вона не виходить від керівників клубу. Атмосфера створюється масажистами, комірником, як наш бідний Ромео, традиціями і звичками. У "Ювентуса" є серце, "Ювентус" і є серце. Великі гравці знають про це.

- Говорять, що ваша мета зробити "Ювентус" молодим і італійським.

- Кріскіто, Палладіно, Маркізіо чекають серйозні випробування. Інших юніорів, наприклад Джовінко, ми віддали в оренду для придбання досвіду, для підвищення майстерності. Раньєрі вірить в молодь. Подолавши наслідки торішньої катастрофи, ми, безумовно, спробуємо збільшити в команді число італійських гравців.

- "Торіно" також веде активну роботу по посиленню складу. Вас це насторожує?

- Я задоволений, адже це означає, що ми зможемо запропонувати глядачам два висококласні дербі.

- В середу команда починає підготовку до сезону. Що ви їй побажаєте?

- Щоб "Ювентус" грав добре і радував уболівальників, щоб ми забули минулий рік.

sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Президент "Ювентуса" розповів про трансферну політику та завдання клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути