Ексклюзиви
пʼятниця, 24 жовтня 2008 19:41

Президент "Десни" назвав перші прізвища корупційного скандалу

Скандал навколо фактів корупції у першій лізі України триває. Президент чернігівського футбольного клубу "Десна" Олексій Савченко назвав прізвища хабарників з боку свого клубу. Це - головний тренер та адміністратор.

"Під час неформального спілкування з представниками чернігівської спортивної громадськості і преси 23 жовтня мною була охарактеризована нездорова ситуація, що склалася з суддівством у першій лізі українського чемпіонату з футболу.

Я не зробив відкриття, півроку тому керівники футбольних клубів підписали Маніфест чесної гри, визнавши практику нечесного арбітражу і узявши на себе зобов"язання не вирішувати результат гри втручанням суддів. Маніфест став для мене поштовхом до того, щоб розібратися чи мала місце така практика в нашому клубі.

Коли я встановив факти того, що адміністрація "Десни" вступала у подібні відносини з суддями, та із засобів, що виділяються мною на фінансування клубу, відбувалося "стимулювання", мною були зроблені заходи і зроблені кадрові висновки.

З розпорядження тренера був виведений бюджет, директор клубу Євген Оліфіренко покинув свою посаду. Результат чистої гри ми бачимо у цьому сезоні: з четвертого місця в чемпіонаті "Десна" скотилася на передостаннє. Під час спілкування з екс-тренером і екс-директором я з"ясував, скільки коштували ігри і з ким вирішувалося питання".

Прокоментувати заяву Савченка вже встиг один із обвинувачених - колишній директор клубу ФК "Десна-Партнер" Євген Оліфіренко:

"Мій відхід з футбольного менеджменту - відповідь на те, що прозвучало. Можу лише сказати, що мною було зроблено все для того, щоб наблизитися до правил чесної гри. Ми купили устаткування, яке дозволяє фіксувати хід матчу і аналізувати дії суддів всім зацікавленим. Вважаю, що виходом є не застосування санкцій до окремих суддів, а докорінні зміни практики, що існує в першій лізі. Подальші коментарі важаю зайвими".

Нагадаємо, зранку стало відомо, що "Десна" минулого сезону купувала матчі першої ліги за суму від 5 до 15 тисяч доларів.

Після цього Професіональна футбольна ліга звернулася до Савченка із офіційним листом з вимогою роз"яснити інформацію. А Віктор Дердо, який у минулому сезоні очолював Комітет арбітрів ФФУ, заявив, що нічого не знав про суддів-хабарників. Голова ФФУ Григорій Суркіс повідомив, що бере під особистий контроль розслідування справи та припустив залучення у справу правоохоронних органів.

champion

Зараз ви читаєте новину «Президент "Десни" назвав перші прізвища корупційного скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути