Ексклюзиви
четвер, 12 червня 2008 20:17

Повєткін: Кличко ніколи не кидатиметься зі мною в бійку

Російський суперважковаговик Олександр Повєткін заявив, що українець Володимир Кличко, з яким йому битися за титул чемпіона світу за версією IBF, не буде ризикувати в бою з ним.

"Володимир Кличко - це досвідчений, хитрий і обачний боєць, - сказав Повєткін. - Боєць, який ніколи не ризикуватиме і не кидатиметься в бійку. І в бою зі мною, я впевнений на всі сто процентів, він поводитиметься так само".

Претендент на чемпіонський титул повідомив, що добре знайомий з сильними сторонами свого опонента.

"Треба перш за все звернути увагу на його лівий джеб і удар правою прямою, яким він б"є дуже сильно, - вважає боксер на прізвисько "Руський витязь". - А в ближньому бою українець завжди прихоплює суперника, притискаючи до себе і сковуючи його дії. Все це у нього дуже добре відпрацьовано і зазвичай цього вистачає на весь бій. Повторюся, він ніколи не ризикуватиме і зі мною, думаю, працюватиме так само. Лівий джеб, правий прямий, прагнутиме постійно тримати мене на дистанції".

"В принципі, Кличко нічого нового не робить - як боксував раніше, так і боксує зараз, - додав Повєткін. - Але треба зазначити, що з кожним разом те, що вміє, він робить все краще і краще".

Зі слів російського боксера, думки деяких фахівців про "скляне" підборіддя молодшого з братів Кличків не відповідають реальності.

"Мені важко судити про це - поки сам не перевіриш, нічого не дізнаєшся, - зазначив Олександр. - Я ніколи не вірив таким чуткам. Я виходжу і сам дивлюся, як йде справа насправді і як мені краще побудувати свій бій. Думаю, що якби у нього дійсно було "скляне" підборіддя, то його б нічого не врятувало в поєдинках з такими сильними боксерами, з якими він зустрічався, і йому було б важко стати чемпіоном світу".

Олімпійський чемпіон Афін не розділяє думки деяких експертів, що він ще не дозрів для бою за чемпіонський пояс через малу кількість боїв на професійному рингу і йому необхідно провести ще три-чотири матчі з сильними суперниками для отримання досвіду і впевненості в собі.

"Фахівці багато чого говорять, - сказав 28-річний Повєткін. - Я думаю, що три-чотири бої за часом займуть роки півтора-два, і що буде через цей часовий відрізок, зараз невідомо. Я вважаю, що якщо шанс є, треба ним скористатися, не відкладаючи справу в довгий ящик".

Матч між Володимиром Кличком і Олександром Повєткіним намічений на жовтень-листопад цього року.

РИА "Новости"
Зараз ви читаєте новину «Повєткін: Кличко ніколи не кидатиметься зі мною в бійку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути