четвер, 12 травня 2022 22:47

Повернення чемпіона п'яти країн додому: які варіанти має Ребров в Україні
3

Сергій Ребров напередодні оформив чемпіонський титул з "Аль-Айном" в Об'єднаних Арабських Еміратах. Команда українського наставника достроково стала найкращою у своїй країні.

Для вітчизняного фахівця цей трофей став другим в екзотичній для нас країні. Тиждень тому "Аль-Айн" став переможцем Кубка ліги ОАЕ, здолавши у фіналі "Шабаб Аль-Аглі" в серії післяматчевих пенальті.

У тренерській кар'єрі Реброва цей чемпіонський титул став шостим. Двічі він вигравав чемпіонат України з "Динамо" та тричі першість Угорщини із "Ференцварошем". Не підкорилося чемпіонство Сергію Станіславовичу лише у Саудівській Аравії - з "Аль-Аглі" з Джидди він завоював "срібло".

Як гравець Ребров дев'ять разів вигравав із "Динамо" чемпіонат України, одного разу - із "Фенербахче" чемпіонат Туреччини та двічі - з казанським "Рубіном" чемпіонат Росії. Загалом, українець ставав переможцем у п'яти країнах.

Ребров виграв чемпіонат ОАЕ й анонсував повернення в Україну
Фото: twitter.com/alainfcae
Ребров виграв чемпіонат ОАЕ й анонсував повернення в Україну
Ребров виграв чемпіонат ОАЕ й анонсував повернення в Україну

Проте тепер тренер хоче повернутися в рідну країну. Як Сергій Станіславович розповів ЗМІ, з "Аль-Айном" у нього закінчується контракт у червні. І фахівець має твердий намір приїхати на Батьківщину.

Ребров активно допомагає Україні у війні з російськими загарбниками. Він був одним із засновників фонду серед спортсменів для допомоги нашій країні, співпрацює з волонтерами. Хоча про свою роль говорить стримано та сором'язливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ребров розповів, коли остаточно почне говорити українською

Насправді, варіантів для продовження тренерської діяльності в Україні у Сергія Станіславовича не так і багато. Точніше, їх два - національна збірна або ж "Динамо". Однак гарантована пропозиція у фахівця навряд чи є.

У наставника збірної України Олександра Петракова чинний контракт з Українською асоціацієї футболу до грудня 2022 року. У разі виходу на Чемпіонат світу в Катарі, з ним, найімовірніше, продовжать угоду до літа 2024-го. Водночас, Мірча Луческу перепідписав контракт з "Динамо" до літа 2023 року.

Інші варіанти Ребров не розглядатиме. Якщо очолить "Шахтар" - то не зрозуміють фанати та прихильники "Динамо". Інші українські клуби не відповідають авторитету наставника.

Реброва вже розглядали кандидатом на посаду головного тренера збірної. Проте тоді завадив щойно підписаний контракт з "Аль-Айном". І призначили Петракова. Бажати провалу Олександру Васильовичу в стикових матчах відбору ЧС-2022 - не поважати свою країну. Тому варіант з національною командою наразі малоймовірний.

Залишається "Динамо". Однак і цей варіант не настільки простий. Фанати київського клубу, безумовно, підтримають повернення легенди. Однак Ігор Суркіс і Мірчі Луческу, напевне, мають іншу думку. Очевидно, єдина умова - румунський тренер "біло-синіх" втомиться від подій в Україні.

Але ще треба буде домовитися з власниками клубу. І окреме питання - чи цікавитиме Реброва робота винятково з українськими гравцями, без легіонерів.

Зараз ви читаєте новину «Повернення чемпіона п'яти країн додому: які варіанти має Ребров в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути