неділя, 15 січня 2012 13:52

"Потрапили в одну яму і втратили багато часу" - на ралі "Дакар" завершився передостанній етап

"Потрапили в одну яму і втратили багато часу" - на ралі "Дакар" завершився передостанній етап

Завершився передостанній етап в нинішньому ралі-марафоні. Після проведення всіх робіт з ремонту автомобіля, екіпаж української команди SIXT UKRAINE в спокійному темпі вирішив відіграти втрачені позиції. Стартувавши 68-ми, на фініші наша команда показала 43 результат, а в загальному заліку займає 37 місце.

Лідер команди, Вадим Нестерчук так прокоментував сьогоднішню спецділянку: "Етапом залишився задоволений, оскільки він виявився цікавим. В організаторів перегонів увійшло в гарну практику робити передостанній день одним з найважчих. Ми добре стартували, але долаючи дюни, потрапили в одну яму і втратили багато часу, але вибиралися без сторонньої допомоги. Ми не сильно ризикували, оскільки на цьому етапі відіграти і поліпшити результат в загальному заліку важко, але втратити можна було практично все. З автомобілем технічних проблем не було, наші механіки встигли все зробити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Дакар-2012" з України відправили автомобілі

У заліку позашляховиків Стефан Петрансель наближається до своєї десятої перемогу на Дакарі. На передостанньому етапі він показав кращий час, випередивши на 8:29 хв Жіньєля де Вільєрс. Третім фінішував росіянин Богдан Новицький. Роббі Гордон стрімголов мчав за черговою перемогою, але правильно розрахувати свої сили американцеві не вдалося.

Після спроби відіграти втрачені в дюнах хвилини, Хаммер перевертається, а ще через 19 кілометрів виникають проблеми з колесом. У результаті Гордон добрався до фінішу десятим, а в загальному заліку спустився на п'яте місце. Розташування позицій лідерів у підсумковій турнірній таблиці не змінилося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український пілот "Дакар" потрапив в аварію

У заліку мотоциклів очікувалася серйозна боротьба між головними претендентами за першість на Дакарі 2012, Сірілом Депре і переможцем минулого етапу Марком Кома. Француз відразу взяв високий темп і впевнено пройшов спецділянку, але фінішував другим, поступившись 47 секунд переможцю етапу Хельдеру Родрігесу. Марка Кома знову підвела навігація.

Іспанець заблукав у дюнах і втратив дорогоцінні хвилини часу, а після остаточних підрахунків результатів, ще й отримав пеналізацію в 45 хвилин. Осічка іспанця дозволила Депре очолити турнірну таблицю і тепер лише диво допоможе Марку Кома відіграти 56 хвилин на останньому етапі ралі-марафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аргентинський мотоцикліст загинув у перший день Дакара-2012

У класі квадроциклів перший прийшов аргентинець Томас Маффі, випередивши уругвайця Серхіо Ла Фуенте на 7 хвилин. Переможець минулого етапу, Маркос Патронеллі мав технічні проблеми і на 99 кілометрі спецділянки разом з братом Алехандро зупинилися, втративши кілька хвилин. Але в підсумковій таблиці трійка лідерів не змінилася.

У заліку вантажівок не знав собі рівних КАМАЗ Андрія Каргінова, який на 20 хвилин випередив бразильця Андре Де Азеведо. Третім фінішував Ханс Стейсі. Перемога дозволила екіпажу "КАМАЗ-майстер" поліпшити своє становище в загальному заліку, перемістившись на четверте місце, а трійка лідерів у абсолюті залишилася колишньою: де Рой, Стейсі та Артур Ардавічус. Екіпаж Марко П'яна прийшов на фініш 28-м, а в підсумковій турнірній таблиці займає 33 місце.

Зараз ви читаєте новину «"Потрапили в одну яму і втратили багато часу" - на ралі "Дакар" завершився передостанній етап». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути