середа, 12 квітня 2017 15:57

"Посяду місце Кучера" - новачок "Шахтаря"

"Посяду місце Кучера" - новачок "Шахтаря"
"Я підписав контракт з найкращою командою України — з "Шахтарем" — Давіт Хочолава

Захисник "Чорноморця" Давіт Хочолава прокоментував свій перехід у "Шахтар".

"Радий повідомити, що я підписав контракт з найкращою командою України - з "Шахтарем".

З командою, тренерами і вболівальниками "Чорноморця" я не прощаюся. На нас чекає 8 ігор, де ми повинні добитися своєї мети і боротися за нашу ціль", - написав Хочолава в Instagram.

Грузинський футболіст підписав з "Шахтарем" контракт на 5 років. Давіт стане першим центральним захисником-легіонером, підписаним "гірниками" з 2005 року.

"Я розмовляв з клубом про мою роль. Швидше за все, посяду місце основного захисника "Шахтаря" Олександра Кучера. Для мене важливо, що керівництво вірить у мене", - сказав Хочолава в інтерв'ю виданню Sportall.ge.

Один з найкращих аналітиків української футбольної журналістики Ілля Новіков, вважає, що 24-річний захисник має всі риси, які дозволяють йому грати на більш високому рівні.

"Він швидко думає, у нього хороша реакція і швидкість. Швидше за все, це стало головною причиною того, що ним зацікавився "Шахтар".

Давіт непогано читає гру. Після першої частини сезону він був у топі за кількістю перехоплень. Захисник часто страхує своїх партнерів у лінії оборони у разі передач їм за спину і своєчасно зміщується в потрібну зону. Він намагається прораховувати кілька варіантів розвитку атаки суперників і швидко переключається між ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" підписав захисника

У Хочолави немає видатного першого пасу. Більшість його передач вперед - це закидання, часто не дуже зручні для прийому. Але ця риса сьогодні має не великий попит у центральних захисників "гірників", де атаки частіше починають опорники. Давіт досить спокійно грає в короткий пас під пресингом і, якщо потрібно, може віддати передачу лівою.

Хочолаві знадобиться час, щоб звикнути до нової системи, але у нього будуть літні збори. Вміння вчитися Давіта визначить його майбутнє в команді Фонсеки. Якщо він за короткий час зможе перебудуватися на нову систему, у нього є всі шанси витіснити з основи статусніших конкурентів", - вважає Новіков.

Футболіст приєднається до "Шахтаря" з сезону 2017/2018.

Зараз ви читаєте новину «"Посяду місце Кучера" - новачок "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути