середа, 06 грудня 2017 08:52

"Постараємось зробити все, щоб Фонсека одягнув костюм Зорро"

Сьогодні донецький "Шахтар" зіграє у Харкові проти англійського "Манчестер Сіті" у матчі 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.

Напередодні "гірники" провели тренування у Києві на стадіоні імені Віктора Баннікова. А вечером головний тренер Паулу Фонсека та віце-капітан Андрій П'ятов дали передматчеву прес-конференцію на ОСК "Металіст" у Харкові.

Автор: Ірина Козюпа
  Прес-конференція Паулу Фонсеки та Андрія П'ятова
Прес-конференція Паулу Фонсеки та Андрія П'ятова

"Манчестер Сіті" грає дуже добре у цьому сезоні. Це одна з найкращих команд в Європі, - каже Фонсека. - Нам дуже приємно, що на матчі буде присутній наставник збірної Бразилії Тіте. Але не думаю, що він приїхав тільки для того, щоб дивитися за бразильськими гравцями "Шахтаря". У складі "Манчестер Сіті" також виступають бразильці.

Ми не будемо переживати за результат у паралельному матчі. Якщо зможемо показати хороший футбол і досягти результату, то зустріч "Фейєноорда" і "Наполі" не матиме для нас ніякого значення. Ми чудово розуміємо, що італійський клуб зробить все для перемоги.

В кар'єрі в мене вже були вирішальні матчі. Але в Лізі чемпіонів у мене ще не було такого досвіду, щоб потрібно було здобути конкретний результат.

З Марлосом все добре. А підготовка до матчу була звичайною. Останні три дні ми готувалися до "Манчестер Сіті". Гвардіола проводить ротацію у чемпіонаті, але сила і результати команди залишаються такими ж.

Не треба забувати, що "Манчестер Сіті" тренує один з найкращих тренерів світу. Дуже цікаво і складно грати проти таких команд. Такі матчі дуже відрізняються від поєдинків, які ми проводимо у чемпіонаті України".

Єдине питання від англійських журналістів стосувалося інформації про цікавість до наставника з боку "Евертона".

"На сьогоднішній день я тут і повністю зосереджений на роботі з "Шахтарем", - заявив Фонсека.

Автор: Ірина Козюпа
  Прес-конференція Паулу Фонсеки та Андрія П'ятова
Прес-конференція Паулу Фонсеки та Андрія П'ятова

Воротар Андрій П'ятов завив, що команда зробить все, щоб Паулу виконав свою обіцянку і прийшов на прес-конференцію у костюмі Зорро. Для цього треба, щоб "Шахтар" вийшов у плей-оф Ліги чемпіонів.

"Я не називатиму конкретних футболістів у складі "Манчестер Сіті". Це в першу чергу команда. Але якщо виділяти когось, то це буде Гвардіола. Він всім керує.

Головна наша мотивація — це престиж турніру. Ніхто не обіцяв нам ніяких преміальних за вихід у плей-оф Ліги чемпіонів.

З почуттям гумору у нас в команді все добре. Всі знають, який сюрприз готує Паулу. Ми постараємось зробити все, щоб він дотримав свого слова.

Хай буде 5:5, але ми вийдемо у плей-оф Ліги чемпіонів. Головне — це результат команди, а не мої особисті досягнення. Постараємось не пропустити, але разом з тим зробимо все, щоб забити", - зазначив П'ятов.

Автор: Ірина Козюпа
  Вболівальники під час гімну Ліги чемпіонів влаштують флеш-моб із масками Зорро
Вболівальники під час гімну Ліги чемпіонів влаштують флеш-моб із масками Зорро

"Шахтар" підготував для вболівальників 10 тисяч масок Зорро. Глядачів просять їх одягти під час виконання гімну Ліги чемпіонів, щоб у такий спосіб підтримати команду.

Приїзд "Манчестер Сіті" викликав у Харкові фурор. Вболівальники зустрічали команду в аеропорту і біля стадіону, але в касах стадіону ще залишаються квитки на гру.

Автор: Ірина Козюпа
  Фонсека проти Гвардіоли: афіша матчу “Шахтар” - “Манчестер Сіті” в метро
Фонсека проти Гвардіоли: афіша матчу “Шахтар” - “Манчестер Сіті” в метро

Матч "Шахтар" - "Манчестер Сіті" розпочнеться о 21:45, текстовий онлайн — Gazeta,ua, телетрансляція — канал "Україна". "Гірники" перебувають на другому місці в турнірній таблиці, випереджаючи на три пункти "Наполі".

Нічия або перемога гарантовано виводить донеччан до плей-оф без будь-яких умов. Але "Шахтар" може вийти до 1/8 фіналу незалежно від результату гри з "МанСіті". Для цього потрібно, щоб аутсайдер групи "Фейеноорд" в паралельному матчі відібрав очки в "Наполі".

Зараз ви читаєте новину «"Постараємось зробити все, щоб Фонсека одягнув костюм Зорро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути