вівторок, 15 жовтня 2019 10:46

"Португалію зв'язали, упакували та заклеїли скотчем" – реакція української преси

"Португалію зв'язали, упакували та заклеїли скотчем" – реакція української преси
Тренер Португалії виокремив Андрія Ярмоленка. Фото Рейтер

Українські ЗМІ прокоментували перемогу збірної України над чемпіонами Європи збірною Португалії.

"Ні, ну не могли ж вони не проявити захмарну волю в такий святковий день, – насолоджується моментом "Футбол-24". – Це була не просто команда як механізм. На поле вийшли незламні кіборги, які воювали м'ячем і проливали краплі поту та крові. Що-що, а боронити рідну землю ми вміємо.

У день захисника України, з поверненими з російського полону моряками, Сенцовим та іншими воїнами духу і зброї, які вболівали на трибунах НСК Олімпійський, команда Шевченка не мала права підвести. Вона не перевершила суперника у креативі, техніці, ударах чи точних пасах. Вона взяла силою волі. У кращих традиціях українських перемог".

"Португалію упакували, зв'язали і заклеїли скотчем, як співав Святослав Вакарчук, "без жодного шва". Для того, щоб пройти до воріт португальців, доводилося вигадувати щось особливе.. Але всі ці закиди, розіграші третього й інші "кренделі" легко читалися нашою командою, - стверджує dynamo.kiev.ua

Щодо оборони португальської команди, то тут було просто справжня катастрофа, оскільки гості виявилися взагалі неготові до атак української команди. І якщо перший гол можна списати на пасивність Роналду в грі на "другому поверсі", то в співавтори на другий м'яч Ярмоленко після гарної передачі Миколенко може записатися вся лінія оборони Португалії. Так пропустити гравця за спини - це треба вміти. При цьому, звичайно, не варто применшувати заслуг Миколенко, який зумів віддати таку філігранно точну передачу".

"На трибунах я двічі ловив себе на думці - чи точно це наша збірна? - дивується кореспондент "Трибуни". - Ні, не після голів. Вперше наприкінці першого тайму, коли наша команда кілька разів поспіль спокійно без найменшої паніки виходила з оборони через пас. Другий - коли вже в меншості гравці пару хвилин розгортали м'яч на половині поля суперника, чекаючи, що рано чи пізно буде можливість щось вигадати.

Страшно сказати, але спробую. Це правильні ознаки топ-команди. У будь-якому разі, на рівні збірних. Розуміння, що ти робиш, що ти робитимеш і як тобі вичавити максимум з можливого. Відсутність прогину перед суперником, внутрішня заборона на тремтячі коліна, які стільки разів підводили нас раніше.

На старті поєдинку активність обох команд била фонтаном. Однак по-іншому, напевно, і бути не могло. Той антураж, який сформувався навколо матчу, зарядив футболістів потужною енергією. І "плюсовий" заряд у цьому акумуляторі під назвою НСК "Олімпійський" належав господарям. Що цілком нормально. Можливо, наш футбол і перебуває в кризі, але такі поєдинки точно сприятимуть більш швидкому виходу з неї.

Шикарним було все: атмосфера на стадіоні, протидія з боку суперника, гра нашої збірної та, нарешті, результат. Ми заслужено приєднуємося до числа команд-передовиків щодо отримання путівки на Євро-2020. Буде гаряче літо".

Навіть важко знайти і виділити серед цього сплеску позитивного адреналіну щось негативне (про суддівство давайте не будемо, принаймні, не зараз), - журиться ua-football.com. - Щось таке, з чого б нам потрібно було б винести урок. Несподівано прийшла недоречна думка: а що буде після Андрія Шевченка? Ми ж звикаємо до успіху, до свого нового статусу, до нового малюнку гри. А якщо після Андрія Миколайовича доведеться знову повертатися до часів раннього Фоменка?!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виграла у Португалії та з 1-го місця вийшла на Євро

Україна достроково за 2 тури завоювала 1-е місце та виборола путівку на чемпіонат Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Португалію зв'язали, упакували та заклеїли скотчем" – реакція української преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути