понеділок, 23 березня 2009 12:52

Понікаровський став першою зіркою дня в НХЛ

Понікаровський став першою зіркою дня в НХЛ

28-річний нападаючий "Торонто Мейпл Лівс" Олексій Понікаровський закинув дві шайби та віддав дві результативні передачі у поєдинку його команди проти "Монреаль Канадієнс", який завершився перемогою "кленових листків" – 5:2. Український нападаючий збудував фундамент для перемоги своєї команди, спочатку асистувавши Миколі Кульоміну та Михайлу Грабовському, а потім двічі засмутивши Ярослава Галака.

Канадські журналісти вкотре відзначили вдалі дії екс-радянської ланки нападу "Торонто". Справді, після об"єднання у одну ланку Грабовський, Понікаровський та Кульомін заграли значно краще, ніж до цього.

Після феєричного поєдинку проти "Монреаль Канадієнс", в якому вихованця "Сокола" було визнано найкращим гравцем дня в НХЛ, перейшов рубіж у 50 очок за сезон. До цього найкращим досягненням нападаючого були 45 очок в сезоні 2006/2007 років. Запорукою нинішньої гри українця стала надзвичайна гра протягом останнього тижня: у чотирьох поєдинках 28-річний гравець здобув 9 очок.

Тепер на рахунку Понікаровського 53 пункти за результативність (21 шайба + 32 передачі). Українець посідає друге місце у команді за цим показником. За час виступів у НХЛ Понікаровський здобув 208 очок у 407 матчах. До речі, Олексій став другим українцем, якому підкорився рубіж у 50 очок протягом одного сезону в НХЛ.

Найвищого показника серед наших співвітчизників досягнув нинішній старший тренер національної збірної команди України Дмитро Христич. У сезоні 1991/1992, виступаючи за "Вашингтон Кепіталс", Дмитро здобув 73 очка.

За матеріалами ФХУ

Зараз ви читаєте новину «Понікаровський став першою зіркою дня в НХЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути