неділя, 31 січня 2021 06:11

Помічник Шевченка розповів про його методи роботи у збірній України

Помічник Шевченка розповів про його методи роботи у збірній України
Малдера може зателефонувати Шевченку о 5 ранку. Фото Павло Кубанов zbirna.com

Помічник Андрія Шевченка в збірній України Андреа Малдера розповів про тактичні моменти, які награє збірна України.

"Якби Шевченко вважав, що у мене немає потрібних якостей, він би навіть не слухав би мене. Має бути довіра. Іноді ми дивимося в один бік, іноді думки різні, але він знає, що в мене своя роль і я ніколи б не зміг робити те, що робить він. Чесно. Ніколи. у мене немає його здібностей, його досвіду, його читання моментів, його характеру, особистості. Але і він не робить те, що роблю я - у кожного своя роль". Про це пише "Трибуна".

"Ми з Шевченком слухаємо один одного. Наприклад, я кажу: "Андрій, постеж за цим хлопцем, мені він подобається". Або я бачу якийсь матч, якогось гравця, спілкуємося, і якщо Шевченко каже "Давай подивимося за ним", то я дивлюся деякі матчі, різні відео, а тренер з фізпідготовки бере саме фізичні дані.

Коли у нас з'являється інформація, ми спілкуємося і приймаємо рішення, чи будемо ми за ним стежити далі. Іноді є несподівані ситуації, наприклад, через ковід. Ми повинні ризикувати більше: ми викликали Сироту, Забарного, тобто гравців, на вивчення яких у нас навіть не було часу. Нам довелося викликати когось, тому що хтось захворів. Тут ми вже довірилися Ротаню й змогли адаптуватися до ситуації.

Шевченко, цінує розумних з футбольної точки зору гравців, які можуть удосконалюватися і мають бажання. Якщо бачить потенціал в цьому плані, звичайно, спільно з технічними і тактичними якостями - це для нього найважливіше.

Ми повинні бачити: як гравець читає ситуацію, як він грає, його особистість, чи може він носити футболку збірної. Цифри про це нам не розкажуть

Ми повинні бачити: як гравець читає ситуацію, як він грає, його особистість, чи може він носити футболку збірної. Цифри про це нам не розкажуть. Дані - це як побачити людину на фотографії. Бачимо гарну людину, але хочеться потім побачити її наживо, чи дійсно вона така гарна.

Перші два роки відрізняються від останніх двох. У перші два роки ми грали більше з командами нашого рівня. Наше бажання було більше володіти м'ячем, вести гру, домінувати. Хотіли дати ідентичність (стиль) нашій грі з м'ячем.

Зараз ми розвиваємося інакше. У групі А Ліги Націй рівень суперників підвищився, таким чином нам довелося також щось міняти. Змагатися на такому високому рівні стало величезним досвідом для тренерського штабу, гравців, для всіх. Нам пішли на користь деякі негативні результати, щоби зрозуміти цю складність. Ми навчилися грати проти команд, які дозволяють грати першим номером, і розуміти, коли потрібно зіграти по-іншому, дотримуючись нашої ідентичності.

Наше ріст в тому, що ми розуміємо хід матчу. Сьогодні матчі змінюються під час гри. Можна почати грати певним способом, потім змінити його. Тим більше зараз п'ять замін. Є розвиток в розумінні цих моментів. Це і є мета, яку хочемо досягти - бути зрілими в наших рішеннях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: План перемоги над збірною Іспанії народився о 5-й ранку — помічник Шевченка

До початку Євро-2021 збірна України повинна провести три товариські матчі.

Зараз ви читаєте новину «Помічник Шевченка розповів про його методи роботи у збірній України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути