пʼятниця, 12 лютого 2010 12:42

Помер олімпійський чемпіон з вільної боротьби

Помер олімпійський чемпіон з вільної боротьби

У четвер увечері, 11 лютого, помер Роман Дмітрієв, володар золотої медалі з вільної боротьби мюнхенської Олімпіади-1972.

Дмітрієв помер на 61-му році життя після "важкої нетривалої хвороби". Джерело РІА Новини уточнило, що Дмітрієв помер у результаті інсульту.

Окрім Олімпіади 1972 року в Мюнхені, Роман Дмітрієв відзначився вдалим виступом на Іграх 1976 року в Монреалі, де завоював срібну медаль. Він був чемпіоном світу і Європи, а також шестиразовим чемпіоном СРСР з вільної боротьби. У Якутії його називають "одним з найяскравіших борців 20-го століття".

У 2008 році Дмітрієв був вибраний депутатом Державних Зборів від партії "Єдина Росія", а потім став постійним представником Якутії у Федеральних зборах РФ. У різні роки він працював радником віце-президента Якутії, першим заступником міністра з молодіжної політики, фізичної культури і спорту, а також займав ряд інших відповідальних постів.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Помер олімпійський чемпіон з вільної боротьби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути