Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 17:17

Півзахисник, який був не потрібен "Динамо", гратиме за чемпіона Бельгії

Український півзахисник Євген Макаренко став гравцем чемпіона Бельгії. Хавбек підписав з "Андерлехтом" контракт на 4 роки. Гравець раніше захищав кольори "Кортрейка". Однак перехід Макаренко відбудеться вже після закінчення сезону, залишок чемпіонату Євген дограє у нинішній команді.

"Офіційний сайт бельгійського клубу повідомляє, що до українця проявляли інтерес два клуби, які представляють топ-5 німецької бундесліги. Але в підсумку Макаренко вирішив перейти саме в Андерлехт. Гравець раніше захищав кольори "Кортрейка", - повідомляє "Футбол24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній гравець "Динамо" відмовив російському клубу

Головний тренер "Андерлехта" Хейн Ванхазебрук впевнений, що Макаренко саме той гравець, що потрібен команді.

"Євген Макаренко на 100 відсотків відповідає профілю гравця, якого зараз потребує наша команда. Тим більше, що по закінченню сезону "Андерлехт" найімовірніше покинуть Требель і Дендонкер, а українець може стати ідеальною заміною і одному, і другому. Я давно вже стежу за виступами Макаренка в Жюпілер лізі і вражений тим, який величезний прогрес він зробив у цьому сезоні. У нього вражаюче відчуття м'яча, бачення і прочитання гри.

Перед підписанням контракту ми з ним спілкувалися більше двох годин і я ще раз переконався, що ми робимо правильний вибір. Тренеру Кортрейка Глена де Буку хоч і шкода було розлучатися з українським легіонером, але він мені відверто зізнався: "Хейн, ти робиш правильний хід. Цей хлопець заслуговує грати на такому рівні. Не випадково ж ним ще цікавилися і два дуже солідних клуби з бундесліги. Але ти вчасно підметушився", - сказав Ванхазебрук.

Виступи за "Динамо" завершив на початку 2017-го. А через півроку приєднався до "Кортрейку" на правах вільного агента.

У нинішньому сезоні 26-річний півзахисник зіграв в 29 поєдинках за бельгійську команду в усіх турнірах, в яких відзначився 2 гольовими передачами.

"Динамо" намагалось повернути Макаренка в клуб, однак так і не узгодили зарплатню гравця.

Зараз ви читаєте новину «Півзахисник, який був не потрібен "Динамо", гратиме за чемпіона Бельгії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути