середа, 27 грудня 2017 13:11

Поїздка в Росію, покарання для Палкіна, паспорти Вакса й Жабченка: про що говорив Павелко на підсумковій конференції

Поїздка в Росію, покарання для Палкіна, паспорти Вакса й Жабченка: про що говорив Павелко на підсумковій конференції
Андрій Павелко: "Ми вперше в історії України показали, що ім'я гранда не впливає". Фото: ukrinform.com

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко провів онлайн-відео конференцію, де підбив підсумки футбольного життя країни в році, що минає. Чиновник розповів зокрема:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загнали собаку в будку: Суркіс жорстко висловився про "Маріуполь"

Про матч "Маріуполь" - "Динамо"

Потрібно було їхати на гру і не було б проблем. Ми змусити двох суперників зіграти між собою не можемо. Я завжди говорив, що проти того, щоб у кабінетах вирішувалася доля матчу. Знаю, що свого часу "Динамо" прийняло філософію не їхати, і для цього можна було знайти будь-яку причину. Ми вперше в історії України показали, що ім'я гранда не впливає. Якщо не поїхав, порушив регламент - це мінус 3 очки. Вболівальники "Динамо" до цього нормально поставилися, адже не потрібно робити винятків: це "Динамо", або "Шахтар", або інші клуби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В нас тільки одна правда – правда "Шахтаря". Він перетворює футбол в циганський табір"

Про покарання для гендиректора і тренера "Шахтаря" за наїзд на арбітра Бойка

Палкіна викликали на засідання комітету з етики та чесної гри. Ми дали можливість рівновіддаленим людям приймати такі рішення, а там вже їхня справа виносити покарання. Один матч для Фонсекі? Він бив арбітра, або не бив? Давайте говорити про те, що було насправді.

Про червону картку для Лужного

Він був вилучений. Вилучений! Що ви пропонуєте? Давайте всіх представників "Динамо" не карати. Хачеріді нападав на арбітрів у роздягальні, зламував двері, але його не карати? Лужний завинив - його не карати? Я так розумію? А всіх представників "Шахтаря" за їхні проступки потрібно розстріляти?

Про виступ збірної України і контракт Шевченка

Оцінка була б позитивною, якби ми вийшли на КС-2018. А потім би приймали рішення їхати чи не їхати. У нас була дуже сильна група, але ми до останнього матчу мали шанси на вихід. У деяких матчах вболівальники побачили новий малюнок збірної. Адже раніше ми перемагали на фарт, вигризали результат випадково, на характері, а сенсу гри майже не бачили. Стосовно Шевченка, контракт ще не продовжувати. Ще є чинна угода на 2 роки, а під час наступного контракту члени Виконкому вже хочуть побачити результат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченку зменшать зарплату у збірній України

Про поїздку в Росію на Кубок світу-2018

У жодному випадку не поїду на Кубок світу в Росії, незважаючи на членство в дисциплінарному комітеті ФІФА. Мені потрібно перебувати в Росії, але я не можу на це піти. У мене є моральне внутрішнє рішення, і я його не переступлю. Якби ми вийшли на КС в Росії, то це була б окрема історія. На жаль, це була б не чисто футбольна ситуація.

Про Вакса й Жабченка

Вони переїхали, розповідали, що жодного матчу не провели в Криму, що представляли Україну. Що один раз перетнули кордон, не знаючи про цей закон. Ще раз кажу, це була їхня думка. Коли я задав питання щодо паспортів, нехай покажуть прописку, вони зрозуміли, що питання стоїть руба. Коли виникло питання "так" або "так", то з нашого боку була позиція жорстка.

Про формат чемпіонату і про "Дніпро"

16 клубів - це наша мета. Зараз є 12 клубів, думаю такий формат і надалі підтримаємо, поки не повернуться "Дніпро", "Металіст", команди з великих міст. Потрібно, щоб клуби мали відповідну інфраструктуру, щоб був підігрів на стадіонах і вболівальники могли прийти і якісно переглянути матч.

З мого рідного клубу довелося зняти 27 очок, і він зараз у Другій лізі, і далі з ФІФА приходять нові штрафи. На жаль, в наступному році можуть бути історії, через які "Дніпро" втратить професійний статус.

Про бюджет ФФУ і гроші на "Олімпійський"

Зараз немає державного фінансування. Є відкриті платежі солідарності ФІФА, УЄФА. Також спонсорські та партнерські контракти. Бюджет - близько 10 млн євро. Кошти на НСК "Олімпійський" для підготовки до Ліги чемпіонів будуть витрачені на те, щоб стадіон існував, як арена. Це просто ремонт, який 6 років не робився. УЄФА жодних нових вимог з часів Євро-2012 не придумав, але коли вони почали ревізію стадіону, то виникли деякі проблеми. 6 років цим ніхто не займався. Це потрібно, щоб стадіон був готовий до будь-яких змагань.

Андрій Павелко заявив, що вже в нинішньому сезоні в Україні може початися тестування системи відеоповторів.

Зараз ви читаєте новину «Поїздка в Росію, покарання для Палкіна, паспорти Вакса й Жабченка: про що говорив Павелко на підсумковій конференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути