четвер, 25 липня 2013 18:42

Поєдинок "Шахтар" - "Динамо" довірив би Абдулі" — Ступар

Поєдинок "Шахтар" - "Динамо" довірив би Абдулі" — Ступар
36-річний Анатолій Абдула судить матчі прем'єр-ліги з 2008-го року ФОТО: isport.ua

Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар розповів, кого б він хотів бачити арбітром матчу "Шахтар" – "Динамо".

"Як не дивно, але перше прізвище, яке мені прийшло в голову – Вакс. Утім, знаючи минулорічну історію, не думаю, що такий варіант можливий, – сміється пан Мирослав. – Якщо серйозно, то я би призначив на цю гру Анатолія Абдулу. Це принциповий, незалежний арбітр, до якого завжди найменше зауважень. Звісно, він теж помиляється, але його помилки не такі кричущі, як у декого з колег.

На другому місці – Віталій Годулян. Він має майже всі якості Абдули окрім однієї – у Віталія є негативний досвід суддівства в матчах українських грандів. Відразу згадуються матч "Дніпро" – "Динамо" в сезоні 2009-10. Утім кращих арбітрів у нас ще нема.

На третьому місці – Юрій Можаровський. Юрія визнали найкращим арбітром минулого сезону. Я би призначив його як найвірогіднішого кандидата, якби в сезоні 2010-11 в матчі між киянами й гірниками він не призначив неіснуючий пенальті у ворота "Шахтаря" за нібито фол Срни проти Андрія Шевченка.

За висловом капітана гірників той пенальті зламав усю гру. Всі нервували, а наприкінці матчу було вилучено Мірчу Луческу. Однак такі помилки в біографії Можаровського – рідкісний виняток," – вважає експерт.

Додамо, що чемпіон України "Шахтар" прийме бронзового призера минулого чемпіонату "Динамо" на "Донбас Арені" 4 серпня о 19:00.

Зараз ви читаєте новину «Поєдинок "Шахтар" - "Динамо" довірив би Абдулі" — Ступар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути