Ексклюзиви
неділя, 28 лютого 2021 19:45

Чому "Шахтар" вперше програв в УПЛ 2020/21

Чому "Шахтар" вперше програв в УПЛ 2020/21
Дмитро Іванісеня забив своїй колишній команді. Фото: ФК "Зоря".

У матчі 16-го туру чемпіонату України "Шахтар" у Києві програв "Зорі" - 0:1. Що потрібно знати про гру?

Команди мали кадрові проблеми. Не встиг відновитися від травми опорник "Шахтаря" Тарас Степаненко. Один із лідерів "Зорі" Владислав Кочергін відіграв тільки 10 хвилин та був замінений через ушкодження.

Віктор Скрипник здивував складом. Провідний півзахисник команди Дмитро Іванісеня залишився на лаві запасних та вийшов в середині 2-го тайму. Він став одним із героїв матчу, забив вирішальний м'яч наприкінці поєдинку.

"Шахтар" зробив ставку на швидкий гол. 1-ші 20 хв гри "гірники" володіли повною ігровою та територіальною, але "Зоря" змогла витримати натиск господарів поля та вирівняти гру.

Гра була видовищною і рівною. "Шахтар" мав територіальну перевагу, але його позиційні атаки не були гострими. "Зоря" створювала свої моменти через швидкі контратаки та "стандарти". Кожна із команд мала приблизно рівну кількість моментів.

Обидва воротарі провели сильний матч. Голкіпер гостей Нікола Васіль не допустив жодної помилки за гру, зігравши дуже надійно. Анатолій Трубін в декількох випадках рятував свою команду.

Обидва воротарі провели сильний матч

Віталій Вернидуб став найкращим гравцем матчу. Центральний оборонець "Зорі" виграв всі єдиноборства у своєму штрафному майданчику, "закривши" Жуніора Мораєса, та якісно страхував партнерів. Тільки реакція Трубіна не дозволила Вернидубу забити наприкінці 1-го тайму.

Ісмаїлі повернувся після травми. Бразильський лівий захисник зіграв вперше за 9 місяців в стартовому складі. Був активним в атаці, двічі небезпечно бив. Але у випадку із пропущеним голом згубив свого візаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" та "Шахтар" дізналися суперників у 1/8 фіналу Лізі Європи

Катерина Монзуль провела неоднозначний матч. Арбітриня не завжди однаково трактувала епізоди. Навіть не пішла дивитися брудний фол Алана Патріка, а в кінці гри вилучила захисника гостей Жуніора після перегляду відеоповтору.

"Зоря" заслужила принаймні не програти у матчі проти "Шахтаря". В тактичному плані "Зоря" була готова до гри "Шахтаря". Команда Скрипника дуже дисципліновано оборонялася та проводила швидкі атаки.


"Шахтар" вперше програв у нинішньому чемпіонаті. Натомість "Зоря" виграла шостий матч УПЛ поспіль. "Шахтар" посідає друге місце. "Зоря" - третє. Відстає на чотири очки, але має гру в запасі. Лідирує "Динамо" - чотири очки переваги над "Шахтарем".

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" вперше програв в УПЛ 2020/21». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути