Ексклюзиви
понеділок, 14 червня 2021 21:00

Чому "Шахтар" запросив Де Дзербі

Чому "Шахтар" запросив Де Дзербі
Роберто Де Дзербі підписав контакт із "Шахтарем" на два роки. Фото: ФК "Шахтар"

Італійський тренер 42-річний Роберто Де Дзербі став новим наставником "Шахтаря"

З попереднім тренером Луїшем Куштру не продовжили контракт після завершення сезону. Португалець не виграв жодного трофею у минулому сезоні.

Оглядач журналу "Футбол" Сергій Шевченко розповів, чого чекати від приїзду Де Дзербі в Україну.

"Призначення Де Дзербі вважаю великою удачею для "Шахтаря". Це, мабуть, найбільш перспективний тренер Італії. Його рішення очолити "Шахтар" здивувало багатьох на Апеннінах, цього фахівця чекали в топклубах. Для Де Дзербі важливо спробувати свої сили в Лізі чемпіонів. Як гравець він заради цього на закаті кар'єри вирушив в румунський "Клуж", зараз ризикнув поїхати в Україну.

Великий плюс Де Дзербі в тому, що його стиль гри ідеально підходить "гірникам"

Великий плюс Де Дзербі в тому, що його стиль гри ідеально підходить "гірникам". Володіння м'ячем, велика кількість коротких передач, виражено атакувальний футбол - це те, що знайоме гравцям "Шахтаря". Характерно, що його "Сассуоло" в минулому сезоні володів м'ячем більше за інші команди Серії А. До того ж під керівництвом цього тренера прогресували багато футболістів, як молоді - Локателлі, Бога, так і вікові - Джурічич, Капуто. Бентежить, що і пропускав "Сассуоло" чимало, захист не була їхнім козирем. Ще один фактор проти: Де Дзербі через мовний бар'єр доведеться складніше з бразильською діаспорою, яка звикла до тренерів з Португалії. Можливо, це привід розбавити занадто вже численних бразильців гравцями з інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про другого в історії найдорожчого новачка "Шахтаря"

Завдання у Де Дзербі непросте, оскільки "Шахтар" зараз в розібраному стані. З іншого боку, в команді вистачає цікавих молодих гравців, які вже блиснули на рівні ЛЧ: Тете, Соломон, Маркос Антоніо та інші. За кілька років з них можна вибудувати боєздатну команду.

Навряд чи Де Дзербі затримається тут довше, ніж на два-три роки - він, як і Фонсека, захоче розвиватися в топчемпіонатах. Його призначення, проте, може принести "Шахтарю" чималу користь. Нагадаю і про символічне значення: перше чемпіонство в історії "гірники" добували якраз під керівництвом італійця Невіо Скали", - написав журналіст.

Подробиці читайте у "Країні" від 17 червня 2021 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" запросив Де Дзербі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути