Ексклюзиви
субота, 14 грудня 2019 19:26

Чому "Шахтар" переміг "Зорю"

Чому "Шахтар" переміг "Зорю"
М'яч у ворота "Зорі" став 15 для Жуніора Мораеса у поточному сезоні. Фото: ФК "Шахтар"

У 18 турі УПЛ "Зоря" вдома поступилася "Шахтарю" - 1:2. Усі м'ячі було забито в другому таймі. Відкрив його Мораес з "Шахтаря", зрівняв – Богдан Леднєв, а на 82 хвилині Марлос реалізував пенальті.

Що потрібно знати про цей матч?

Обидві команди мали серйозні кадрові втрати. Через травму "Зорі" не міг допомогти основний воротар Олексій Шевченко та провідний форвард Артем Громов. Захисник Євген Чеберко та півзахисник Дмитро Хомченовський були дискваліфіковані. З цієї ж причини був відсутній капітан "Шахтаря" Тайсон. Його опонент Тарас Степаненко не приїхав до Запоріжжя через ушкодження.

"Шахтар" не зміг замінити Степаненка та Тайсона. Якщо Віктор Скрипник завдяки командним діям компенсував кадрові втрати, то для "Шахтаря" відсутність двох провідних гравців стала проблемою. Гості без Тайсона майже не проводили швидкі атаки. Без Степаненка - провалилися на підборах та в опорній зоні.

Гра була рівною. Кожна із команд володіла ініціативою в окремих відрізках. "Гірники" намагалися атакувати через фланги, а підопічні Скрипника діяли більше позиційно.

"Зорі" не вистачило сил. У першому таймі команда Скрипника високо зустрічала суперника, створювала моменти. У другому небезпеки біля воріт П'ятова стало менше

Вирішальним у матчі став вищий клас гравців "Шахтаря". "Зоря" створила не менше небезпечних моментів біля воріт, ніж суперник, але із вигідних позицій луганці марнували свої нагоди. Напротивагу цьому "Шахтар" використав свої моменти.

"Зорі" не вистачило сил. У першому таймі команда Скрипника високо зустрічала суперника, створювала моменти. У другому небезпеки біля воріт П'ятова стало менше. Футболісти луганського клубу втомилися і не встежили за Тете, коли той заробив вирішальний пенальті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипник здатний працювати у провідних чемпіонатах Європи

"Шахтар" посідає перше місце – 50 очок. "Зоря" поки друга – 34, але завтра її може обійти переможець матчу "Десна" - "Динамо". У чернігівців та киян по 33 пункти.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" переміг "Зорю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути