середа, 11 квітня 2018 11:47

Чому "Шахтар" може повернути Луческу

Чому "Шахтар" може повернути Луческу
Мірча Луческу залишив "Шахтар" позаторік. Після цього невдало працював у "Зеніті"

Контракт тренера "Шахтаря" Паулу Фонсеки закінчується влітку. Поки він не поспішає його продовжувати. Має інтерес із боку команд із провідних чемпіонатів після вдалого виступу "Шахтаря" в Лізі чемпіонів.


Фонсека знаходиться в найкращих позиціях у переговорному процесі із "Шахтарем", бо клуб не має особливої альтернативи португальському тренеру. Потрібно буде йти на умови тренера.


Минулого тижня в Києві помітили Мірчі Луческу. Приїзд Луческу до офісу "Шахтаря" може бути вигідний клубу. Це можливість тиснути на Фонсеку в переговорах по новому контракту. Мовляв, португальський тренер – не єдиний варіант, є альтернатива. Не варто особливо крутити носом, та чекати кращих пропозицій.

За майже два роки в Україні Фонсека показав, що він не вміє працювати із молодими гравцями. На противагу цьому, саме Луческу зарекомендував себе, як спеціаліст, який здатний працювати із 19-20 різними бразильцями

Луческу багато років працював в Україні. Знає прекрасно наш чемпіонат. Два останні сезони в "Шахтарі" працював в режимі проживання в Києві, а гри у Львові. Ніхто нього краще не знає філософію "Шахтаря".

Суто в футбольних справах Луческу теж може бути цікавий "Шахтарю". Свого часу саме румунський спеціаліст зробив Віктора Коваленка футболістом першої команди та гравцем збірної. Із Луческу Коваленко прогресував. Зараз же він втратив місце в складі клубу. Навіть після травми Бернарда та чуток про перехід Фреда все-одно майже не грає. Отже, перспективи в ньому Фонсека не бачить. У збірній Андрій Шевченко довіряє більше гравцям із ігровою практикою. Тому повернення Луческу може реанімувати кар'єру Коваленка.

Влітку частина провідних гравців "Шахтаря" має піти. Когось продадуть, у когось завершується угода. Лідери Тайсон та Марлос мають вже по 30 років. Потрібні нові гравці, хоч часткове перезавантаження складу. Зараз бразильські ЗМІ сватають молодих бразильців до "Шахтаря". За майже 2 роки в Україні Фонсека показав, що він не вміє працювати із молодими гравцями. На противагу цьому, саме Луческу зарекомендував себе, як спеціаліст, який здатний працювати із 19-20 різними бразильцями. За час його роботи в Україні приходили молоді бразильці, адаптувалися та виходили на новий високий рівень.


Зараз Луческу працює із збірною Туреччини. Його роботу назвати успішною не можна. Не зміг вивести команду із кризи у відборі до Кубку світу-2018. Збірну Туреччини супроводжують постійні скандали. Великого сенсу триматися за це місце немає.


Проблемою Луческу в "Шахтарі" було те, що він вже довгий час працював із одними і тими ж гравцями. Десь тренер та гравці втомилися один від одного. Потрібні були зміни: або новий тренер, або нові гравці. Так сталося, що керівництво вирішило змінювати тренера. Влітку "Шахтар" має оновити склад. Тому потенційне запрошення Луческу матиме сенс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу може повернутись у "Шахтар"


Єдине, що дійсно непокоїть у цій ситуації, так це вік Мірчі. Йому вже 72 роки. Це вже дуже серйозний вік для футбольного тренера. Особливо враховуючи постійні перельоти. В такій ситуації можливий варіант, що головним тренером може стати син Мірчі Разван Луческу. 49 років. Зараз працює в грецькому "ПАОКу". Команда бореться за чемпіонство.


"Разван Луческу міг би побудувати в "Шахтарі" хорошу команду. Це спеціаліст, який не любить поспішати. З грецьким футболом знайомий давно, тож його успіхам у "ПАОЦі" не варто дивуватися. Якщо "Шахтар" дасть Развану час працювати –він побудує дуже сильну команду. Луческу –молодший має довіру від боса "ПАОКа" Івана Саввіді, ним задоволені вболівальники. В таких умовах запросити його буде важко, – каже грецький журналіст Пол Пападопулос із видання Gazzetta.gr.


Або в такому разі можливе запрошення португальця Мігеля Кардосо. Він свого часу працював із молодіжною командою "Шахтаря", був помічником Пауло Фонсеки. Зараз працює в португальському "Ріо Аве". А Мірча Луческу в такому разі займе адміністративну роботу в клубі та допомагатиме в роботі із командою.

Мірча Луческу працював у "Шахтарі" з 2004 по 2016 роки. Здобув Кубок УЄФА-2009.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" може повернути Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути