Ексклюзиви
четвер, 20 травня 2021 21:00

Чому "Шахтар" має повернути Ракицького

Чому "Шахтар" має повернути Ракицького
Ярослав Ракицький виступає за "Зеніт" із 2019 року. Фото: ФК "Зеніт".

"Шахтар" вступає у період змін. Луїш Каштру вже втратив свою роботу. Новим тренером команди має стати італієць Роберто Де Дзербі. В команді відбувається зміна поколінь. Зараз найкращий час для повернення в клуб Ярослава Ракицького.

Крісло під наставником "Зеніту" Сергієм Семаком відверто хитається. Попри чергове чемпіонство в Росії, команда провалюється в єврокубках. "Зеніт" - іміджева команда для Росії. Керівники клубу для кращих виступів у Європі можуть запросити більш кваліфікованого та досвідченого європейського тренера .В такому разі, Ракицькому буде непросто зберегти своє місце в команді, бо ініціатором його запрошення був саме Семак.

В Росії діє ліміт на легіонерів. В заявці має бути 8 іноземців. Ракицький виглядає одним із найбільш слабких легіонерів в команді. Якщо команда влітку підписуватиме нових коштовних гравців, то потрібно буде звільняти місце або приймати російське громадянство.

Ракицький підходить під стиль Де Дзебрі

В ігровому плані Ракицький здав. В чемпіонаті Росії його помилки компенсує наявність якісного опорника Вільмара Барріоса. А от в єврокубках всі проблеми помітні. Клуб вже почав пошук можливостей посилення захисту. Головним кандидатом є захисник Галатасараю "Маркао". Бразилець грає, якраз на позиції Ракицького.

Ярославу у серпні вже буде 32 роки. Його контракт діятиме ще сезон. Українець має зарплату у €2.5 млн на сезон без урахування бонусів. Триматися за такого гравця немає ніякого сенсу. Його відпустять за невисоку компенсацію або навіть безкоштовно, щоб рік не платити зарплату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Михайличенко покине "Динамо"

"Шахтарю" потрібне лідер. Його не можна виховати, ці якості від природи. Після відходу Тайсона з цим проблеми. Тарас Степаненко не відповідає цій ролі та не має харизми. Ракицький міг би стати для "Шахтаря" не тільки шефом оборони, але і загалом лідером команди.

"Шахтар" матиме проблеми із лімітом

Питання ліміту для донеччан починає стояти гостро. Чотири футболісти з українським паспортом буде знаходити все важче. Жуніор Мораес не гратиме до кінця року, а далі у нього завершується контракт. Відверто здав через вік інший натуралізований гравець Марлос. Вистачає травм у Сергія Кривцова та Степаненка, яким уже за тридцять. З українців гравцями основи можна твердо вважати тільки Миколу Матвієнка та Анатолія Трубіна. Ще один гравець з українським паспортом точно не був би зайвим.

Новий наставник команди Роберто Де Дзербі будує гру через короткий пас. Команда має виходити зі свої половини поля через пас, вміло грати під тиском пресингу. "Боруссія", Гладбах, забивши десять голів, показала, наскільки "Шахтар" зараз слабкий в цьому компоненті. Для футболу Де Дзербі сильні якості Ракицького точно будуть корисні.

"Шахтарю" важливо не втрачати свою ідентифікацію. Ракицький - один із символів команди протягом останніх десяти років. З кожним роком асоціація "Шахтаря" із Донецьком стає все менше. Повернення Ярослава матиме іміджеве значення для команди.

Ярослав Ракицьвий виступав за "Шахтар" у 2009-2019 роках. За цей час провів за команду 209 матчів. Вісім разів ставав чемпіоном України та шість разів вигравав Кубок.
У 2019 році став гравцем "Зеніту" за 10 млн. Виграв три чемпіонські титули із клубом.

Провів за збірну України 54 матчі. Брав участь у Євро-2012 та Євро-2016. У 2019 році оголосив про завершення кар'єри у національній команді.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Шахтар" має повернути Ракицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути