Ексклюзиви
середа, 11 липня 2018 13:17

Чому Роналду перейшов у "Ювентус"

Чому Роналду перейшов у "Ювентус"
Роналду 9 років захищав кольори мадридців. Фото: ФК "Реал"

Суперзірку світового футболу Криштіану Роналду кожного міжсезоння відправляли в різні клуби і кожного разу португальський нападник продовжував виступи за "Реал". Ситуація змінилася цього міжсезоння, коли перехід Роналду з мадридського клубу в "Ювентус" став реальністю. За 33-річного форварда туринський клуб заплатив €112 млн, а зарплата футболіста становитиме €30 млн на рік.

Gazeta.ua намагалася розібратися, чому Роналду вирішив зробити такий крок у своїй кар'єрі - через гроші чи щось інше.

Перше питання: чому Роналду залишив "Реал"? Прикладом могла стати недавня відставка головного тренера Зінедіна Зідана. Французький фахівець побачив, що витиснув максимум з цієї команди, тричі поспіль виграв Лігу чемпіонів, але далі були туманні перспективи. Це показав чемпіонат Іспанії, де команда буксувала, мали місце кадрові проблеми - це немолоді виконавці, нестабільна гра окремих футболістів, травми.

Роналду ризикував втратити довіру тренера, його роль в колективі могла бути обмеженою

"Реал" потребує перезавантаження, омолодження складу, новий наставник Хуан Лопетегі ламатиме гру, втілюватиме своє бачення футболу. Роналду ризикував втратити довіру тренера, його роль в колективі могла бути обмеженою. Він це передбачав. Ще й мали місце непорозуміння з партнерами, які дорікали, що Криштіану тягне на себе простирадло, у багатьох випадках зловживає індивідуальними діями. В іспанській пресі неодноразово оприлюднювали дані, що у Роналду конфлікт з капітаном Серхіо Рамосом, якого підтримували й інші гравці. Це все накопичувалося і в один чудовий момент перетворилося на рішення залишити Мадрид.

Друге питання: чому Роналду вибрав не якийсь інший клуб? Чутки відправляли нападника збірної Португалії в ПСЖ, який міг запропонувати грандіозні фінансові умови, та його колишній клуб "Манчестер Юнайтед". Однак є кілька але: англійський клуб очолює екс-тренер "Реала" Жозе Моуріньйо, з яким з Роналду не складалися відносини в мадридському клубі. Португальський фахівець вважає себе головною зіркою, а Роналду звик, що до нього має бути прикута головна увага. Щодо ПСЖ, це рівень чемпіонату Франції, який є найнижчим серед топ-5 ліг Європи. Для футболіста, в якого ще залишилися амбіції, це низький рівень.

Третє питання: чому Роналду вибрав саме "Ювентус"? Туринський клуб стабільно виступає протягом останніх років, незмінно стає чемпіоном Італії, доходить до високих стадій Ліги чемпіонів. Якщо в цьогорічному розіграші "Рома" випадково обіграла "Барселону", то в минулорічному "Ювентус" абсолютно заслужено вибив каталонців з турніру. Це також могло стати каталізатором.

Роналду знову в епіцентрі уваги, він знову буде головною зіркою команди

Найголовніше - Роналду знову в епіцентрі уваги, він знову буде головною зіркою команди, на ньому будуватиметься вся гра "Ювентуса". До того ж це новий чемпіонат, новий виклик і перспективи.

Про те, що вибір на користь туринців був бажаним, свідчать емоції агента Роналду Жорже Мендеша, який не приховував емоцій, коментуючи трансфер.

"Дуже радий за Криштіану і щасливий, що він вирішив приєднатися до "Ювентуса". Кріштіану дуже радий, що буде грати в одному з найважливіших клубів в світі. Я бажаю, щоб Кріштіану і "Ювентус" багато років успішно співпрацювали і отримували від цього задоволення", - сказав Мендеш.

Четверте питання: чи не через гроші Роналду зробив новий крок у кар'єрі? Криштіану неодноразово висловлював невдоволення зарплатою в "Реалі", іспанські ЗМІ повідомляли, що він просив у мадридців €25 млн на рік плюс бонуси. У клубі на це не погоджувалися, мотивуючи рішення віком футболіста. В "Ювентусі" погодилися на умови португальця, запропонувавши йому €30 млн на рік (сума підйомних не називається). Якщо зробити математичні обчислення, виходить, що Роналду за тиждень перебування в таборі туринців розбагатіє на €625 тис. За день португальцю заплатять €89 285, а за годину €3 720.

У "Ювентусі" Роналду матиме змогу завоювати чергові титули. У складі "Реала" португалець 4 рази виграв Лігу чемпіонів: у сезонах 2013/2014, 2015/2016, 2016/2017 та 2017/2018.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криштіану Роналду офіційно перейшов у "Ювентус"

2009 року нападник збірної Португалії перебрався в "Реал" із "Манчестер Юнайтед" за €95 млн. У складі англійців є переможцем Ліги чемпіонів сезону-2007/2008.

Зараз ви читаєте новину «Чому Роналду перейшов у "Ювентус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути