Ексклюзиви
субота, 17 квітня 2021 22:01

Чому Луческу переміг "Шахтар"

Чому Луческу переміг "Шахтар"
Мірча Луческу підписав контракт із "Динамо" на два роки. Фото: ФК "Динамо"

У матчі 22-го туру чемпіонату України "Динамо" перемогло "Шахтар" -1:0. Що потрібно знати про гру на НСК "Олімпійський"?

Команди мали кадрові проблеми. Сергій Сидорчук не міг грати через перебір жовтих карток. "Шахтар" втратив Алана Патріка.

Мірча Луческу здивував складом. На лаві запасних опинився один із лідерів команди Микола Шапаренко. Неочікувано на поле вийшов Олександр Андрієвський. Луїш Каштру залишив в ролі джокера Тете.

"Шахтар" вистачило на 15 хвилин. На початку матчу донеччани намагалися форсувати подій на полі, тиснути на суперника. Потім гра заспокоїлася. Динамівці спокійно контролювали перебіг подій на полі. Не давали нічого створити супернику та проводили власні контратаки.

Георгій Бущан був без роботи. За весь матч "Шахтар" створив тільки 1 момент.

"Динамо" виграло середину поля. Хід Луческу із виходом Андрієвського повністю себе виправдав. Кияни грамотно перекривали вільні зони та використовували довгі передачі. Позиційні атаки команди Каштру завершувалися далеко від штрафного майданчика, а контратаки відразу "перекушувалися".

За весь матч "Шахтар" створив один момент

Провал лідерів "Шахтаря". Марлос провалив гру. Жуніор Мораес окрім боротьби нічим не запам'ятався. Намагався на себе брати лідерські якості Тарас Степаненко, але вести гру в нього не виходило.

Фактор Монзуль. В кінці 1-го тайму арбітриня поставила пенальті у ворота "Шахтаря" за фол Маркоса Антоніо на Андрієвському. Загалом Монзуль справилася із грою.

Луческу повністю переграв Каштру. "Динамо" контролювало матч протягом всіх 90 хвилини, тримаючи суперника на відстані. Румунський тренер нічого не вигадував - максимально спростив гру та чекав помилок від суперника. Навіть без Віктора Циганкова, Миколи Шапаренка динамівці перегравали суперника "Шахтар" виглядав розібраною командою, яка не здатна нічого протиставити опоненту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи варто "Динамо" повертати Ярмоленка

За чотири тури до фінішу УПЛ "Динамо" випереджає "Шахтар" на 10 очок. В разі перемоги у наступному турі над "Інгульцем" команда Мірчі Луческу достроково стане чемпіоном. У наступному турі "Шахтар" в гостях зіграє проти "Олександрії".

Зараз ви читаєте новину «Чому Луческу переміг "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути