Ексклюзиви
пʼятниця, 31 жовтня 2008 17:07

Пілоти Формули-1 не проти зменшення зарплати

Можна сказати, що світова криза поставила крапку на епосі багато мільйонних гонорарів пілотів королівської категорії гонок. У нинішніх умовах команди більше не можуть до безкінечності збільшувати гонорари їх підопічних, а пілоти через побоювання втратити кермо і самі почали побоюватися вимагати збільшення своїх зарплат. І як підсумок - суми поповзли вниз.

Марк Веббер, який вимагав від свого менеджера, - Флавіо Бріаторе, збільшення гонорару, відмовився від подальших спроб подібних вимог і погодився підписати новий контракт на ту ж саму суму, на яку була і колишня угода. І це не дивлячись на девальвацію євро до долара.

Зі свого боку Кімі Райкконен, який отримував один з найбільших гонорарів у Формулі-1, також підписав контракт до 2010 року на значно меншу суму.

Рубенс Баррікелло пішов ще далі. Він пропонує свої послуги на 2009 рік команді "Хонда" всього за шість мільйонів євро. Ця сума в два рази менше за ту, яку він отримав за сезон 2008 року.

На що тільки не підеш, щоб тебе не замінили на молодшого пілота, наприклад на Бруно Сенну. Хоча навряд чи японська стайня почне платити новачкові навіть шосту частину від шести мільйонів. Тому Бруно Сенна у будь-якому випадку виходить вигіднішим за бразильського ветерана, за винятком, правда, його багатого досвіду.

Фернандо Алонсо просить від "Рено" за чемпіонат 2009 року 35 мільйонів доларів. Але все говорить про те, що насправді іспанський чемпіон отримає значно менше.

Таким чином, гонорари більше 40 мільйонів доларів в рік, схоже, насправді залишаться у минулому.

sport.segodnya

Зараз ви читаєте новину «Пілоти Формули-1 не проти зменшення зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути