неділя, 17 жовтня 2010 14:34

Підлеглих Блаттера звинуватили у спробі продати свої голоси

Підлеглих Блаттера звинуватили у спробі продати свої голоси
Міжнародна федерація футболу (ФІФА) почала розслідування відносно двох своїх офіційних представників, які підозрюються в тому, що збиралися за гроші підтримати одну з країн, що претендує на проведення Чемпіонату світу в 2018 році. Про це в неділю, 17 жовтня, повідомляє BBC News з посиланням на газету The Sunday Times.

За даними газети, чиновники з ФІФА планували отримати великі суми від групи американських компаній, які намагалися домогтися проведення ЧС-2018 у США.

Називаються й імена підозрюваних чиновників: це член виконавчого комітету ФІФА, президент Футбольного союзу Західної Африки нігерієць Амос Адаму (Amos Adamu) і президент Конфедерації футболу Океанії Рейнальд Темарі (Reynald Temarii).

The Sunday Times стверджує, що її журналістам вдалося зняти на приховану камеру бесіду з Амосом Адаму, в ході якої той повідомив про своє бажання отримати від американців 800 тисяч доларів на будівництво чотирьох стадіонів в Африці. На питання, чи вплине виділення цих коштів на те, як він буде голосувати, чиновник нібито відповів позитивно.

Рейнальд Темарі, у свою чергу, підозрюється в тому, що попросив в обмін на свій голос кошти на фінансування спортивної академії.

В офіційній заяві ФІФА, поширеній у зв'язку з інформацією про можливий підкуп чиновників, повідомляється про те, що федерація очікує отримання всіх документів та матеріалів, що стосуються цієї історії. Також в заяві, текст якого наводить BBC News, йдеться, що офіційні коментарі ФІФА надійдуть тільки після уважного вивчення зібраного журналістами компромату.

Раніше, 15 жовтня, на сайті ФІФА повідомлялося, що Сполучені Штати відкликали свою заявку на проведення ЧС-2018. У повідомленні говорилося, що заявочний комітет США після численних консультацій з ФІФА і УЄФА і оцінки своїх шансів вирішив зосередитися на боротьбі за організацію чемпіонату світу в 2022 році.

В даний час на проведення ЧС-2018 претендують Росія, Англія, Бельгія спільно з Нідерландами та Іспанія спільно з Португалією. Переможець буде обраний в ході таємного голосування 2 грудня 2010 року.
За матеріалами Лента
Зараз ви читаєте новину «Підлеглих Блаттера звинуватили у спробі продати свої голоси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути