середа, 17 червня 2009 11:38

Петр Чех вдруге став татом

Петр Чех вдруге став татом

Дружина голкіпера лондонського "Челсі" і збірної Чехії Петера Чеха Мартіна народила в одній з празьких клінік сина, якого назвали Даміаном.

"Дев"ять місяців ми чекали моменту, коли наша сім"я почне складатися з чотирьох осіб, - поділився радістю 27-річний голкіпер на своєму офіційному сайті. - І тепер ми не можемо натішитися. Матуся і Даміанек здорові і відчувають себе добре".

У Чеха і його дружини вже є дочка, яка з"явилася на світ у січні минулого року. Варто відзначити, що сім"я найкращого на сьогоднішній день чеського воротаря не раз заявляла, що хочуть мати трьох дітей.

Довідка Gazeta.ua

Петр Чех (народився 20 травня 1982 в місті Пльзень (Чехословаччина) - футболіст, виступає за Збірну Чехії з футболу і англійський клуб "Челсі". У 2005, 2007 і 2008 Чеха визнали найкращим воротарем Ліги Чемпіонів УЄФА.

У січні 2004 Петр Чех погодився на літній перехід в Челсі за €10.3 млн, підписавши п"ятирічний контракт.

У 2005 році побив рекорд Петера Шмейхеля, не пропустивши жодного гола впродовж 11 ігор і 35 хвилин (1025 хвилин). За це досягнення Чех отримав прізвисько "Містер Зеро" (англ. Mister Zero, Містер Нуль)

Після отримання важкої травми голови (втиснутий перелом черепа) яку йому наніс гравець "Редінга" Стівен Хант, кар"єра голкіпера знаходилася під загрозою. Проте Петр зумів одужати від пошкодження раніше призначеного терміну і продовжив демонструвати надійну гру у воротах.

Щоб уникнути отримання повторної травми голови воротар, аж до теперішнього часу, виходить на поле у спеціально виготовленому для нього захисному шоломі, завдяки якому отримав прізвисько "Танкіст". Але фанати "Челсі" дуже ображаються, коли їхнього кумира так називають.

Вважається одним з найкращих воротарів сучасності. Чех провів більше 60 матчів за збірну Чехії і понад 120 матчів за лондонський "Челсі".

Gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «Петр Чех вдруге став татом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути