четвер, 14 червня 2012 10:21

"Переможемо Англію 3:1" - збірній Швеції аплодували стоячи
20

8 тисяч шведів подивилися відкрите тренування своєї збірної
Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА
"Швеціє, вперед!" - листівки роздавали безкоштовно

У середу, 13 червня, національна збірна Швеції провела відкрите тренування для вболівальників на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського.

За годину до його початку до арени починають сходитися шведські вболівальники. Перед колонами двоє дівчат роздають безкоштовні квитки на вхід. Тут же стоїть великий автобус з веселою осою та написом "EXPRESSEN". Це одна з найбільших газет Швеції. Щоб підтримати свою збірну видання надрукувало листівки з фотографією Златана Ібрагімовича, який святкує гол в оточенні партнерів по команді і величезним написом "Heja Sverige!" Також безкоштовно давали синьо-жовті перуки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна України обіграла Швецію завдяки дублю Шевченка

"Англійською мовою це буде "Go Sweden!" (Швеціє, вперед!), - пояснює один зі шведських вболівальників. - Ми переможемо Англію з рахунком 3:1. Поразка у першому матчі ще нічого не значить".

Подивитися на тренування прийшло близько 8 тисяч шведських фанатів (стадіон вміщує 16 тисяч). Майже всі були у футболках збірної. Арену завішали національними прапорами. Футболістам, які виходили на поле, стоячи аплодували і скандували їх імена. Гравці також відповідали аплодисментами, підходили до фанів, давали їм автографи. Найгучніше зустрічали Златана Ібрагімовича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко зіграв добре - наставник збірної Швеції

Нагадаємо, що збірна Швеції стартувала на Євро-2012 з поразки. "Тре крунур" програли українцям з рахунком 1:2.

"Я плакала, коли ми програли. Але тепер вже відійшла від поразки. Шведські фани завжди підтримують свою команду, не тільки тоді, коли вона виграє," - каже Сандра.

Додамо, що ніякого ведучого, який би керував діями вболівальників чи навіть музики на стадіоні не було. Фанати самі піднімалися з місць, аплодували та співали. Запитую одного з вболівальників, що саме вони співають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матч Україна-Швеція встановив рекорд Євро-2012

"Якщо ти швед, то вставай і співай", "Інша сторона, ви готові — так ми готові", скандують імена футболістів у такт якійсь популярній пісні та співають національний гімн," - пояснює Йоакім.

Словом, атмосфера під час тренування була дуже позитивна. Воно більше нагадувало шоу. Фанати вели себе так, ніби команда не тренується, а грає матч. Футболісти аплодували вболівальникам під час пробіжки. Наставник збірної Ерік Хамрен виявився ще тим шоуменом — поклонився вболівальникам, а потім ще й потанцював перед ними.

"У нас на матчах прем'єр-ліги не всі команди мають таку підтримку, як зараз шведи. Нашим вболівальникам треба повчитися у них. Цікаво, скільки фанатів прийде на тренування збірної України. Сьогодні ж не буде шарових футболок," - перемовляються між собою двоє українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович зателефонував Блохіну в роздягальню

До речі, були на тренуванні і кілька українських дівчат у коротких сукнях та спідницях, але без хлопців та будь-якої футбольної символіки. Але шведів на стадіоні цікавила лише їх збірна.

Тренування тривало близько години. Потім збірна Швеції у повному складі зробила коло пошани, аплодуючи своїм вболівальникам. Закінчилося воно ефектним танцем всієї команди. Потім футболісти розсілися на газон, поки Хамрен намагався сказати щось у мікрофон. Той ніяк не вмикався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми нікого не боїмося" - Блохін

"Дякуємо за вашу підтримку у матчі з Україною. Ми програли, але Євро ще триває. Ми сподіваємося, що у грі з Англією вас буде ще більше і ви допоможете нам виграти", - сказав наставник "тре крунур". Хотів додати ще щось, але мікрофон знову заїло. Вболівальники сприйняли це з гумором, а Хамрен знову їм розкланявся. Команда йшла у роздягальню з посмішками на обличчях.

Нагадаємо, 15 червня шведи у Києві зіграють з Англією, а збірна України проведе матч з французами у Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «"Переможемо Англію 3:1" - збірній Швеції аплодували стоячи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути