Ексклюзиви
понеділок, 01 серпня 2011 15:10

Переможці "Формули-1" на воді поливали глядачів шампанським
24

Фото: Фото: Ростислав Місюкевич

У місті Вишгород на Київщині з 29 по 31 липня пройшов четвертий етап чемпіонату світу з перегонів на воді "Формула-1". Також розіграли кубок президента України.

30 липня змагання відвідали 60 тисяч гостей. Трансляцію дивилися 300 мільйонів осіб по всьому світу. Територію охороняли спецпідрозділи "Барс", "Беркут", "УФПБ", працівники МНС та міліції.

Гран-прі отримав Ахмед Аль Хамелі з команди Абу-Дабі. Друге та третє міста посіли американець Джей Прайс з команди Катару та фін Семі Селіо з команди Італії. Вони облили журналістів шампанським.

Наступного дня проходили парні перегони на кубок президента України. Переміг Ахмед Аль Хамелі, друге та третє міста посіли француз Філіп Чаппі, що виступав за Китай, та італієць Алекс Карелла з команди Катару. Карелла на нагородженні був у різних кросівках. Сказав, "на щастя". Також нагородили переможців перегонів "Формула-4".

"Завдяки цим перегонам в інфраструктуру Вишгороду було вкладено біля 100 млн гривень. В п'ятницю я підписав 21 угоду майже на 500 мільйонів доларів. Міжнародні організації вкладуть інвестиції у будування на Київщині гідроелектростанцій, сміттепереробних заводів, заводу по переробці шин тощо, - сказав на прес-конференціїї губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк. - В наступному році Гран-прі знову пройде тут - міжнародні організацїї поставили нам за організацію 10 з 10-ти".

В рамках заходу та дня Вишгороду, який святкували 30 липня, відбувся фестиваль народної творчості та концерт. Салют відмінили у зв'язку з трагедією на шахті в Макіївці. Президент Віктор Янукович не відвідав перегони, бо перебував на Лугащині.

Зараз ви читаєте новину «Переможці "Формули-1" на воді поливали глядачів шампанським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути