середа, 23 січня 2008 16:10

Переможцеві екстремального марафону ампутують пальці

Американський бігун Ендрю Уеллс, визнаний переможцем забігу на 64 милі (103 кілометри), що пройшов в американському штаті Вісконсін, відморозив собі два пальці на правій нозі. Невдовзі після закінчення змагань спортсмен звернувся за медичною допомогою, і лікарі вирішили ампутувати пальці.

Забіг, що отримав назву Frozen Otter Ultra Trek, стартував в суботу, 19 січня, о 12:00 за місцевим часом. Уеллс виявився єдиним учасником, який добіг до контрольної відмітки на 40-ій милі (64,5 кілометра). Після цього він збився з шляху і скоротив дистанцію. Уеллс прибіг на фініш, подолавши за 17 годин 49 миль (78,8 кілометра), але був визнаний організаторами забігу переможцем.

Після закінчення змагань 27-річний Уеллс прийшов в будинок свого друга в місті Медісон і ліг спати. Незабаром спортсмен прокинувся від гострого болю в пальцях ноги. Уеллс спробував відігріти відморожені пальці в теплій воді, але незабаром вирішив звернутися до медиків.

Лікарі ухвалили рішення ампутувати спортсменові два пальці правої ноги. Операція призначена на п"ятницю, 25 січня.

Уеллс вже заявив, що втрата пальців не перешкодить йому брати участь в змаганнях в майбутньому: "Мені складніше буде тримати рівновагу, але я збираюся бігати і далі".

Коментуючи свій останній забіг, Уеллс зазначив, що на відмітці 40 миль він відчував себе чудово і, якби не збився з шляху, то зміг би подолати все 64 милі дистанції.

Спортсмен зізнався, що не відчував пальців ніг, але не допускав, що може їх відморозити. На деяких ділянках дистанції температура повітря опускалася до -26 градусів Цельсія, повідомляє Lenta.Ru

Зараз ви читаєте новину «Переможцеві екстремального марафону ампутують пальці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути