понеділок, 19 червня 2017 11:09

Пеле вперше забив на Кубку світу

Пеле вперше забив на Кубку світу
Пеле за кар'єру забив більше 1000 голів. Фото: ua-football.com

19 червня 1958 року Пеле забив свій перший м'яч на Кубку світу. Сталося це в грі проти збірної Вельсу. На той час королю футболу було 17 років.

Він дебютував у збірній 16-річним на знаменитій "Маракані" в матчі проти Аргентини. Пеле вийшов за рахунку 0:1. Невдовзі відзначився голом. Той матч Бразилія програла, але Пеле запам'ятали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пеле перейшов у "Нью-Йорк Космос"

На світовій першості в Швеції юний бразильський футболіст ніяк не міг відкрити лік своїм м'ячам. Позаду було три матчі групового турніру й нуль у графі забиті м'ячі.

На 66-й хвилині Пеле отримав пас від Діді, розкидав фінтами захисників, перекинувши м'яч через голову одного з них, і зльоту пробив у правий нижній кут воріт. Бразилія перемогла 1:0 і вийшла до півфіналу.

Надалі Пеле показав себе у всій красі. У півфіналі забив три голи Франції, а у фіналі двічі забив шведам. Однак довго вважав гол Вельсу – найважливішим у своїй кар'єрі.

Майже за місяць, 18 липня, 17-річний Пеле заб'є свій 100-й гол за кар'єру, а менш ніж за рік –200-й. Загалом за кар'єру відзначиться понад 1000 разів.

Зараз ви читаєте новину «Пеле вперше забив на Кубку світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути