Ексклюзиви
понеділок, 26 листопада 2007 13:29

Пеле отримає від Блаттера золоту медаль Мундіаля-1962

Президент ФІФА Йозеф Блаттер розповів про нову ініціативу світової футбольної влади. ФІФА планує вручити золоті медалі чемпіонатів світу 1930-1974 років всім футболістам, які не виходили на полі у фіналах, інформує www.newsland.ru.

Тоді медалей удостоювалися тільки ті гравці, які виходили на поле у фінальних матчах, через що легендарний бразилець Пеле так і не отримав нагороду чемпіонату світу 1962, хоч і був на тому турнірі однієї з найяскравіших фігур.

Пеле пренадлежат такі рекорди, побити які, думається, найближчим часом неможливо. Він забив 1281 гол в 1363 матчах, зіграних за двадцять один рік кар"єри в професійному футболі. Виграв тридцять два чемпіонати, зокрема три світових. Дев"яносто разів робив хет-трик, тридцять разів забивав по чотири м"ячі за гру, чотири рази - по п"ять, а одного разу (у 1964 році у ворота "Ботафога" з міста Рібейран-Прету) забив вісім голів. 
Зараз ви читаєте новину «Пеле отримає від Блаттера золоту медаль Мундіаля-1962». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути