середа, 16 травня 2018 17:07

Співав від "Катюші" до "Марусі" - як Шевченко "запалював" у Росії

Співав від "Катюші" до "Марусі" - як Шевченко "запалював" у Росії
У "Мілані" з Шевченком траплялися різні історії. Фото: Eurosport Australia

Перекладач екс-тренера пітерського "Зеніту" Андре Віллаш-Боаша, професійний туристичний гід Валерій Рудковський розповів оригінальну історію про нинішнього наставника збірної України Андрія Шевченка.

"2002-го року проходив Кубок Санкт-Петербурга на честь 300-річчя міста, "Зеніт" тоді був зовсім іншим і за невеликі гроші - близько 200 тисяч євро - запросив "Мілан". Всю ту легендарну команду Анчелотті. Квитки на матч коштували дорого, але команди грали мало не в піддавки. 2:2 в основний час, "Зеніт" переміг по пенальті, Малафєєв відбив слабенький удар Шевченка.

Для них це була все ж розважальна поїздка. Багато хто приїхав з подругами, з Шевченком була його красуня-дружина - топ-модель, дуже висока. "Мілану" підготували екскурсійну програму. Вони жили в "Гранд Отелі Європа", я їм перекладав. Викликали мене, тому що чоловік-гід і любив футбол.

Як мені Шевченко? Він підійшов до мене перед екскурсією до Ермітажу: "Коли будемо біля картини Рембрандта "Повернення блудного сина", я на секунду тебе перерву і скажу кілька слів сам. Ти не проти?". Думаю, він готувався. Шевченко тільки починав в "Мілані", йому було важливо підняти репутацію, тим більше приїхав майже в свою колишню країну.

Підійшли до Рембрандта, Шевченко перервав мене. Картина дійсно цікава - багатозначна, мало не про все людство і всепрощення, вона сподобалася папі Іоанну Павлу II. Шевченко сказав кілька слів, всі поплескали. Було видно, що дистанція з деякими гравцями і технічним персоналом у Андрія все ж була. Мені він розповідав, наскільки важко адаптуватися, що треба завжди тримати форму і чому важлива атмосфера в команді - я переконався в цьому, працюючи в "Зеніті".

Уже після матчу у нас був обід в ресторані "Подвір'я" між Пушкіним і Павловського, де Путін любив відзначати дні народження. Накрили чудовий обід - російська кухня, горілка. Випили вони здорово, і ось тут був час Шевченка. Почав співати російські та українські пісні від "Катюші" до "Марусі", всі були щасливі", - передає слова перекладача sports.ru.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко викликав на контрольні матчі 19-річного дебютанта

Андрій Шевченко - володар "Золотого м'яча"-2004, переможець Ліги чемпіонів, другий бомбардир в історії "Мілана". Балотувався у Верховну Раду України від партії Наталії Королевської.

Зараз ви читаєте новину «Співав від "Катюші" до "Марусі" - як Шевченко "запалював" у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути