субота, 04 березня 2023 15:06

Павелко є серйозною перешкодою для Росії, яка прагне повернутися в турніри УЄФА - Marca

  Андрій Павелко з президентом португальської федерації Фернанду Гомішем. Фото: marca.com
Андрій Павелко з президентом португальської федерації Фернанду Гомішем. Фото: marca.com

Найвідоміша спортивна газета Іспанії Marca написала про спроби незаконного перевороту в Українській асоціації футболу, пов'язавши їх з намірами Росії повернути свої команди у футбольні турніри УЄФА. Сприяти в цьому росіянам має олігарх Роман Абрамович, пише видання.

"На 20 грудня було призначено виконком УФА, метою якого є заміна Павелка та призначення на його місце ексгравця збірної України Андрія Шевченка. Деякі члени УАФ засудили позачерговий з'їзд як незаконний", - пише Marca.

Видання зазначає, що чинний президент УАФ Андрій Павелко вважається серйозною перешкодою для Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У національної збірної України з футболу з'явився новий очільник

"Павелко, який вважається серйозною перешкодою для Росії знайти спосіб повернутися в турніри УЄФА, пообіцяв не допускати країну-агресорку до європейського футболу, допоки триває війна", - пише газета.

"УЄФА ніколи не дозволить Росії повернутися до європейського футболу під час війни. Я не знаю, навіщо вони зустрічаються з УЄФА, але можу вас у цьому запевнити", – цитує видання Павелка під час 2,5-годинної конференції минулого місяця.

"Росія спробувала зблизитися з УЄФА і тепер проводить регулярні зустрічі, щоб виробити сценарій, який дозволить їм знову грати у конкурентоспроможний футбол. Тим часом офіційні зустрічі також відбуваються з Азіатською футбольною конфедерацією, щоб перевірити їхню готовність тимчасово прийняти Росію без необхідності залишати УЄФА.

Згідно з джерелами в Росії, людина, яка працює над тим, щоб Росія знову вийшла на міжнародну арену, – це Роман Абрамович, колишній власник "Челсі".

Абрамович навіть відіграв роль у створенні початкових мирних переговорів між двома країнами минулого року", - пише Marca.

Видання нагадує, що 5 квітня в Лісабоні відбудеться Конгрес УЄФА, на якому Андрій Павелко, який залишається головою УАФ, сподівається бути обраним членом виконкому організації ще на 4 роки.

"Для росіян його перемога не буде добрим знаком", - констатують іспанці.

У жовтні Україна приєдналася до Іспанії та Португалії у спільній заявці для проведення чемпіонату світу з футболу 2030 року, яку повністю підтримав президент України Володимир Зеленський. Він сказав тоді, що запрошення України потенційно прийняти ігри на чемпіонаті світу з футболу — це "більше, ніж символ віри в нашу спільну перемогу".

Зараз ви читаєте новину «Павелко є серйозною перешкодою для Росії, яка прагне повернутися в турніри УЄФА - Marca». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути