понеділок, 27 березня 2017 23:35

Павелко розповів про Крим, договорняки і виїзди уболівальників зі збірною
7

Організатори зустрічі подбали, щоб ніхто не залишився голодним
Фото: Євген САВЧУК
Більша частина зустрічі Павелко з журналістами пройшла в неформальній обстановці

Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко 27 березня поспілкувався з журналістами. Велика частина зустрічі на НСК "Олімпійський" пройшла в неформальній обстановці. Але перед її початком Андрій Васильович відповів на ряд актуальних питань.

Про зміни в ФФУ і УЄФА

5 квітня в Гельсінкі відбудеться конгрес УЄФА. На ньому обговорюватимуться різні реформи, які раніше організація не хотіла впроваджувати. А президент УЄФА Олександр Чеферін - прихильник різних нововведень. Через це ми перенесли терміни нашого конгресу, який відбудеться 14 квітня. ФФУ буде орієнтуватися на результати конгресу в Гельсінкі. У нас теж будуть нововведення, відбудуться зміни в складі виконкому. Також будуть прийняті нові члени ФФУ.

Про гру збірної України

Ми спілкувалися з Андрієм Шевченком після матчу з хорватами, сьогодні теж провели разом цілий день. Усвідомлюємо ситуацію, яка зараз склалася. Хочемо, щоб збірна давала результат, а також приносила вболівальникам радість від гри. ФФУ теж бере на себе певну відповідальність. Ми будемо планувати календар і формат чемпіонату країни з урахуванням побажань тренерського штабу збірної. Щоб достатньо уваги приділялося підготовці до матчів. Важливо, щоб молоді гравці влилися до складу збірної. Тим більше, що на кожній позиції є проблеми. Добре, що клуби йдуть нам назустріч, зокрема, вдалося домовитися з перенесенням дати проведення фіналу Кубка України. Йде системна робота, координація всіх вікових збірних. Цим буде займатися Олег Протасов, який став технічним директором ФФУ. Нам треба побудувати збірну не тільки на цей, але і на всі майбутні турніри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали нову дату фіналу Кубка України

Про договорняки

7 квітня відбудеться перше засідання комітету з етики та чесної гри Ще він називається комітет fair play. Є великі очікування від його роботи під керівництвом Франческо Баранки. Вірю, що вона принесе реальні зміни в боротьбі з таким згубним явищем в нашому футболі.

Про матч зі збірною Косова

Рішення за місцем його проведення поки немає. Інформація не надходила ні від УЄФА, ні від Федерації футболу Косова. Є певна дата введення в експлуатації стадіон, де повинна грати всі свої матчі ця команда. А УЄФА прийматиме рішення, дозволяти чи не дозволяти виступати на ньому.

Про нові футбольні поля

Була ідея відкрити завод з виробництва інвентарю для спортивних майданчиків, але реалізувати її поки не вдалося. За той час, що я очолюю ФФУ, було побудовано 30-40 маленьких полів, а також 5 великих стадіонів. Це дуже мало для нашої країни. Стосовно дитячих майданчиків працюємо з депутатами, мерами міст. Вони мають бути побудовані за єдиними високими стандартами, щоб звести до мінімуму ризик травм. Адже нещодавно в Харкові загинула дитина тільки через те, що не були враховані стандарти безпеки.

Про Крим

Ми провели низку зустрічей і переговорів з представниками УЄФА. Бесіда була конструктивною і вихід буде знайдено. Це питання не можна сприймати однобічно. Адже там живуть українські діти, грають наші футболісти. Впевнений, що окупація Криму закінчиться, а футболісти не повинні втратити свого часу. УЄФА виділив однакову суму - 1 млн євро для дітей, які поїхали на материкову частину і ще стільки ж для тих, хто в Криму залишилися, у вигляді гуманітарної допомоги - екіпірування, м'ячі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми хочемо поїхати на Кубок світу-2018. І щоб він був не у Росії" - Павелко

Про вболівальників на виїзних матчах збірної

Спасибі спонсору, що забезпечили таку підтримку нашої команди вболівальниками. Була організована солідна делегація на матч в Загреб, посольства Хорватії і Угорщини допомагали в отриманні віз і перетину кордонів. У Фінляндію буде важче провести таку групу фанатів, в тому числі з причин логістики. Але ми обговорюємо з нашими партнерами варіанти, щоб на виїздах нашої збірної була велика кількість уболівальників.

Збірна України раніше програла один з ключових матчів кваліфікації КС-2018 команді Хорватії.

Зараз ви читаєте новину «Павелко розповів про Крим, договорняки і виїзди уболівальників зі збірною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути