Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2012 02:52

Параолімпійцям із Львівщини лише подякували і вручили квіти
21

Фото: Фото: Павло Паламарчук

У середу вночі, 12 вересня, до Львова повернулися спортсмени, які брали участь в Параолімпіаді у Лондоні. Дванадцять параолімпійців прилетіли із Києва. В аеропорту їх зустрічав мер міста Андрій Садовий та перший заступник губернатора Петро Колодій. Зустрічали прибулих оркестром. Коли атлети вийшли у зал очікування дівчата у національних одностроях піднесли їм коровай. Кожному також вручили по букету квітів. Андрій Садовий підійшов до всіх пара олімпійців та потис руку.

-  Це наші львів'яни, які прославляють Львів і Україну, - сказав він. – Я дуже радий, що Україна в загальному рейтингу посіла четверту позицію. Це значний результат. Нашим олімпійцям потрібно вчитися того прагнення і боротьби, як в параолімпійців.

Всього львівські параолімпійці привезли 5 медалей.  Дві золотих та дві бронзових виборов Роман Павлик. Золото він здобув у бігу на 200 метрів та стрибках у довжину. Бронзу у бігу на 100 та 400 метрів. Єдину срібну медаль у фехтуванні на візках привіз Антон Дацко.

Жоден із присутніх на зустрічі чиновників не висловив намірів місцевої влади зробити якісь подарунки за здобуті нагороди. Нагадаємо, що Яні Шем'якіній, яка на Олімпіаді здобула золото, мер Львова пообіцяв квартиру від міста.

-  Боротьба на іграх була дуже напружена, - розповів Роман Павлик. –  Усі перемоги здобув завдяки вірі в себе. Навіть не думав, що здобуду їх стільки. Правда, у бігу на 100 та 400 метрів розраховував на срібло. Але там суперники виявилися сильніше. Після бігу мав лише день відпочинку перед змаганнями зі стрибків у довжину. Зранку почувався дуже стомленим. Але вдалося зібратися і виграти. Ця Параолімпіада мене дуже втомила. Наразі важко сказати чи буду готуватися до наступних ігор. Час покаже.

Зараз ви читаєте новину «Параолімпійцям із Львівщини лише подякували і вручили квіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути