пʼятниця, 17 вересня 2021 21:00

Відставка Скрипника неминуча: що відбувається із "Зорею"

Відставка Скрипника неминуча: що відбувається із "Зорею"
Віктор Скрипник очолює "Зорю" із літа 2019 року. Фото: ФК "Зоря"

Луганська "Зоря" провалила старт сезону. Команда Віктора Скрипника йде тільки на сьомому місці в чемпіонаті України. Маючи у своєму активі тільки три перемоги. Не змогла пройти у Лігу Європи, поступившись австрійському "Рапіду" без шансів. Та зганьбилася у першому турі Ліги конференцій програвши норвезькій команді "Буде-Глімт".

Головна проблема "Зорі" - контракт Скрипника. Він завершується в кінці сезону. Тренер не хоче підписувати новий. У середині клубу відбувається протистояння. Тренеру не дають можливості повноцінно працювати. Прибрали всіх гравців, яких привів Скрипник. Ставка робиться на клієнтів агента Вадима Шаблія, які не зовсім відповідають футболу Скрипника.

Футболісти розуміють настрій тренера та ситуацію в клубі. В команді буде новий наставник. Тому авторитет Скрипника подає.

Під час літньої паузи "Зоря" втратила відразу чотирьох провідних гравців - воротаря Ніколу Васіля, оборонця Жоеля Абу-Ханну та півзахисників Владлена Юрченка та Дмитра Іванісеню. Скрипнику фактично потрібно будувати нову команду. При тому кваліфікація новачків команди зовсім не висока. Не може клуб з амбіціями вдало виступити в єврокубках та боротися з бронзові нагороди йти в сезон зі схильним до травм воротарем Микитою Шевченком. Дмитро Маципура поки не готовий до гри на такому рівні. Таких прикладів вистачає.

Під час літньої паузи "Зоря" втратила відразу чотирьох провідних гравців

Окремі позиції виглядають недокомплектованими. Не вистачає гравців в центрі оборони. Переведення опорника Ловго Цвака на цю позицію не додає надійності. Актуальна воротарська проблема. Не вистачає хорошого опорника. Розчаровує головний новачок команди Шахаба Захеді. Складається враження, що іранець просто себе вдало продав, а тепер охолов до футболу отримавши контракт на чотири роки.

Можливо, в такій ситуації не варто мучити тренера та відпустити його? Все-одно Скрипник вже втрати контроль над командою. Не варто чекати позитивних змін. На заміну потрібно призначивши спеціаліста, який буде мати підтримку в керівників клубу та лояльним до Шаблія. Скрипнику потрірбно розвиватися. Потенціал у нього не менше, ніж у попереднього тренера "Зорі" Юрія Вернидуба.

Віктор Скрипник відомий свою роботою в "Вердером" та ФК "Рига". В "Зорі" працює із 2019 року. За цей час виграв двічі бронзові нагороди УПЛ.

19 вересня "Зоря" зіграє у матчі восьмого туру УПЛ проти "Чорноморця".

Зараз ви читаєте новину «Відставка Скрипника неминуча: що відбувається із "Зорею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути