Ексклюзиви
пʼятниця, 01 квітня 2016 12:49

Оптимальні склади команд-фаворитів Євро-2016
6

Оптимальні склади найсильніших збірних Європи за версією англійської The Guardian.

Англія, Бельгія, Німеччина, Італія, Іспанія і господарі турніру Франція - ті команди, що, швидше за все, позмагаються за титул чемпіонів Старого Світу. Зараз, за два з половиною місяці до старту Євро, ми можемо проаналізувати слабкі і сильні сторони команд.

Німеччина

 

Пер Мертезакер, Філіп Лам і Мирослав Клозе закінчили виступ за збірну Німеччини після Кубка світу 2014 року, тому Йоахім Льов зараз знаходиться у пошуках нових героїв.

Крім того, півзахисник Бастіан Швайнштайгер може пропустити турнір через травму, тому одним з лідерів повинен стати Мануель Нойер. Він беззастережно перший номер для Льова і, можливо, найсильніший голкіпер планети. Пара центральних захисником Маттс Хуммельс-Джером Боатенг ще в Бразилії довела свою життєздатність - пройти її суперникам буде нелегко. Але їм обом ще потрібно набрати форму, що і показав суботній матч проти Англії. На флангах оборони грають молоді гравці без великого досвіду міжнародних зустрічей - гравець "Кельна" Йонас Гектор на лівому фланзі, а також Маттіас Гінтер, футболісти "Роми" і "Ліверпуля" Антоніо Рюдігер і Емре Джан.

Досі не ясно, хто буде грати на правому фланзі півзахисту. У Каріма Бельарабі є швидкість та інші дані, здатні зробити його відкриттям турніру, але він нестабільний. Тут може зіграти Томас Мюллер, але Льов любить використовувати його в ролі наконечника атак, надаючи йому перевагу перед класичною "дев'яткою", як форвард "Бешикташа" Маріо Гомес. Тоні Кроос та Ілкай Гюндоган повинні зайняти дві позиції в опорній зоні, а Самі Хедіра зможе змінити будь-якого з них.

Гравець "Арсеналу" Месут Озіл буде вести гру команди в центрі поля, маючи підтримку з лівого краю в особі Марко Ройса. Юліан Дракслер, Андре Шюррле і Маріо Гетце потраплять до складу, якщо хтось із трійки Мюллер, Озіл, Ройс отримає травму.

Англія

 

Головний мінус - відсутність досвіду виступів на міжнародному рівні. 6 гравців складу зіграли за збірну менше 10 матчів. Досить складно буде знайти баланс у півзахисті. Хавбек "Ліверпуля" Джордан Хендерсон був одним з найкращих в матчі проти Німеччини, а гравець "Лестера" Дрінкуотер проводить прекрасний сезон в АПЛ.

Він разом з Еріком Дайер можуть контролювати центр поля, в той час як Деллі Алі і Росс Барклі матимуть більше свободи для гри попереду. В атаці Джеймі Варді і Харрі Кейн поки виглядають краще за Вейна Руні.

Непогано проявляє себе в захисті Джон Стоунз, але команді, до складу якої можуть потрапити відразу п'ятеро молодих гравців "Тоттенхема", потрібен досвідчений футболіст. Вибір припав на Гаррі Кейхілла.

Бельгія

 

Марк Вільмотс заявив, що в його команді є п'ять ключових гравців - Тібо Куртуа, Венсан Компані, Раджа Наїнгголан, Кевін Де Брюйне і Еден Азар.

Хоча зв'язка Тоні Альдервейрелда і Яна Вертонгена - одна з найсильніших пар центральних захисників АПЛ, Євро вони почнуть на позиції фулбек - там, де вони в останні роки грають у всіх матчах за збірну. Якщо Компані не набере форму, то Альдервейрелд може бути пересунутий у центр захисту, хоча Вільмотс часто дає шанс і оборонцеві "Галатасарая" Джейсону Данайеру. Перший вибір на позиції лівого центрального захисника - Ніколас Ломбертс, якого завжди може замінити Томас Вермален.

У півзахисті залишається тільки одна нестопроцентна позиція, адже Аксель Вітсель, Наінгголан, Де Брюйне і Азар практично застовпили за собою місце в основі. Мертенс не часто виходить на поле в матчах за "Наполі", але Вільмотс все одно вважає за краще його Янніку Карраско, який також може зіграти на правому фланзі. Може принести користь команді і Мусса Дембеле, і Маруан Феллайні, найкращий бомбардир збірної з числа тих, хто грає зараз.

Ромелу Лукаку ніколи не був основним форвардом, але Вільмотс просто не може ігнорувати його показники. Однак чи є нападник "Евертона" тією "дев'яткою", яка потрібна команді? Стиль гри Крістіана Бентеке більше підходить збірній, але останнім часом він втратив форму і місце у складі "Ліверпуля". Вільмотсу необхідно привчити Лукаку до стилю гри його команди.

Франція

 

Всього кілька команд можуть змагатися за складом з півзахистом господарів турніру - небувале поєднання потужності, динаміки і креативності. Швидше за все, Карім Бензема, не буде викликаний в збірну, тому логічно було б використовувати на вістрі атаки Олів'є Жиру, однак, оптимальним рішенням бачиться його використання в якості гравця заміни. В такому випадку попереду буде діяти мобільне, швидке і винахідливе тріо Антоні Марсьяль - Антуан Грізманн - Дімітрі Пайє.

Захист здається найбільш вразливою лінією команди, хоча Бакарі Санья і Патріс Евра зарекомендували себе як умілі гравці оборони. Рафаель Варан - найкращий центральний захисник команди, а Лоран Кошельни здається найкращим варіантом для ролі його напарника, тому що робить менше результативних помилок в порівнянні з Мамаду Сако і краще грає головою, ніж Емерік Лапорт. Верхові передачі - можливий спосіб для суперника подолати насичений центр поля французів і виключити з гри їх фланги.

Італія

 

Антоніо Конте змінив тактичну схему команди по ходу відбірного турніру і замість лінії оборони з 4 чоловік вибрав тріо захисників Леонардо Бонуччі, Джорджо К'єлліні, Андреа Бардцальі з "Ювентуса", який програв всього чотири рази на 63 матчах чемпіонату, коли на полі була ця трійця.

Така побудова дозволяє використовувати більше гравців групи атаки і приймати сміливіші рішення. Розстановка 3-4-3 дає місце в основі двом швидконогим вінгбекам Алессандро Флоренці і Маттео Дарміану, які при цьому не будуть заважати в нападі двом вінгерам.

Надія "Наполі" Лоренцо Інсіньє не є улюбленцем Антоніо Конте, але повинен заслужити місце в основі завдяки прекрасно проведеному сезоні в Серії А. Стефан Ель-Шаараві може виступити в ролі джокера на лівому фланзі, а Антоніо Кандрева на правому може змінювати Домініко Берарді. Граціано Пелле - корисний, не тягне на себе ковдру гравець атаки в оточенні таких вибухових футболістів.

Іспанія

 

"Не думаю, що ми втратили нового Мессі", - заспокоює всіх Вісенте Дель Боске. Однак в Іспанії так багато футбольних талантів, що всіх неможливо вмістити в одній команді, і хтось із них до Франції не поїде. Але навіть у такої команди є певні проблеми. Дель Боске, наприклад, заявив, що незадоволений грою в цьому сезоні головних претендентів на роль центрального нападаючого - Пако Алькасара і Альваро Мората. Він підтримує Дієго Косту, навіть коли інші його критикують, хоча запізнілий виклик в збірну у свої 35 отримав і Арітц Адуріс.

Давід Де Хеа схоже нарешті стане першим номером Іспанії. Трьох залізних гравців оборони можна назвати вже сьогодні, а ось позиція правого захисника поки знаходиться під питанням. Життєво важливий гравець півзахисту Серхіо Бускетс, мабуть, буде грати пліч-о-пліч з Тіагу Алькантарою. На лавці залишаться Коке і Санті Касорла, а ось в Фабрегаса Дель Боске все ще вірить.

Кубок світу в Бразилії залишив рани в серцях уболівальників La Roja, але не варто забувати, що Іспанія - чинний чемпіон Європи.

Додамо, збірна України на Євро-2016 зіграє в одній групі з Німеччиною, Польщею та Північною Ірландією.

Зараз ви читаєте новину «Оптимальні склади команд-фаворитів Євро-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути