понеділок, 05 лютого 2018 11:56

Виправданих російських спортсменів не пустили на Олімпіаду-2018

Виправданих російських спортсменів не пустили на Олімпіаду-2018
МОК не знімає підозру з російських спортсменів, незважаючи на рішення Лозанни. Фото: google.com.ua

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відмовив у запрошенні на Олімпіаду-2018 тринадцяти російським спортсменам, яких раніше виправдав Спортивний арбітражний суд в Лозанні.

Про це повідомляє "Р-Спорт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада-2018: російським спортсменам поставили жорсткі вимоги

МОК не пустив на Олімпіаду в Пхенчхані тринадцять російських спортсменів і двох тренерів, яких Олімпійський комітет Росії (ОКР) хотів би включити в заявку на Ігри.

Це такі спортсмени: Олександр Третьяков, Олена Нікітіна, Марія Орлова (всі - скелетон), Олександр Легков, Євген Бєлов, Максим Вилегжаніна, Олександр Безсмертних, Євгенія Шаповалова, Наталія Матвєєва (всі - лижні гонки), Ольга Фаткуліна, Олександр Румянцев, Артем Кузнєцов (всі - ковзанярський спорт), Тетяна Іванова (санний спорт). Також в списку значилися екс-спортсмени, а нині тренери Альберт Демченко (санний спорт) та Сергій Чудінов (скелетон).

"Комісія погодилася, що рішення CAS не зняло підозр в допінгу і не представило комісії достатніх підстав для впевненості в тому, що дані 13 спортсменів можуть вважатися чистими", - заявили в МОК.

Раніше CAS задовольнив апеляції 28 російських спортсменів на рішення МОК довічно відсторонити їх від участі в Олімпійських іграх і відновив їх результати на ОІ-2014. Однак в МОК відразу заявили, що привілеїв для виправданих спортсменів не буде.

Зараз ви читаєте новину «Виправданих російських спортсменів не пустили на Олімпіаду-2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути